29 / 03 / 2024

Şahinbey Bilim ve Sanat Okulu’nun temeli atıldı!

Şahinbey Bilim ve Sanat Okulu’nun temeli atıldı!

Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep’te ilk defa üstün zekalı çocukların eğitim görmesi için yaptırılan Bilim ve Sanat Okulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Akkent Mahallesindeki temel atma törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da katıldı...




Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep’te ilk defa üstün zekalı çocukların eğitim görmesi için yaptırılan Bilim ve Sanat Okulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Akkent Mahallesindeki temel atma törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt ve davetliler katıldı.

Vali Yerlikaya: “Başkan Tahmazoğlu’nu Yürekten Kutluyorum”

Törende konuşan Vali Yerlikaya, yapılan okulun Gaziantep’te bir ilk olduğunu dile getirerek, eğitime verdiği destekler için Şahinbey Belediyesi’ne ve Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti. Başkan Tahmazoğlu’nun eğitim konusunda hayır işlemek için çaba gösterdiğini ifade eden Vali Yerlikaya, “Başkan Tahmazoğlu’nun, gelmiş olduğum 6 boyunca kendi belediye bütçesinden eğitime ne kadar cömert davrandığını gördüm. Bilim Sanat Okulu yapısını da bu aziz şehre kendisi kazandırıyor, bu şehrin valisi olarak kendisini yürekten tebrik ediyorum. Devletimiz de bize bu yıl, Gaziantep’e Bilim Sanat Okulu kazandırılsın diye 5 milyon lira para gönderdi. Bizim şehrimize bu okuldan en az üç tane lazım ve ilkini Başkan Tahmazoğlu yaptırdı. Gerçekten planlaması çok güzel, çok yetenekli bir mimar kardeşimiz bu yapıyı çizmiş. Bu yapının şehrimize kazandırılmasına vesile olan belediye başkanımızı, bütün mesai arkadaşlarımızı, mimarını, bu ihaleyi bileğinin hakkıyla alan müteahhit kardeşimizi yürekten tebrik ediyorum. Bunun ikincisini de hükümetimiz yapacak, getirin arsayı 4 haftada ihalesini yapalım iki olsun. Daha sonra da inşallah üçüncüsünü yaparız” dedi.

Milletvekili Erdoğan: “Eğitimsiz Kalkınma Olmaz”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da AK Parti hükümetlerinden önce bütçede en büyük payı savunma sanayisinin aldığını, AK Parti hükümetlerinden sonra en büyük payı ise eğitimin aldığına dikkat çekti. Bir ülkenin kalkınmasında eğitimin önemini anlatan Erdoğan, "Eğitimsiz bir kalkınmanın getirdiği sıkıntıları dünya üzerinde görüyoruz. Özellikle son beş yıldır coğrafyamızda baktığımızda eğitimde, ekonomide geride kalmış yerlerin savaş alanına döndüğüne şahit oluyoruz. Bu açılan merkezin şehrimizdeki bütün yetenekli çocuklarımıza ailelerine, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor. Şahinbey Belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tahmazoğlu: “Eğitme Destek Vermeye Devam Edeceğiz”

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Gaziantep'te üstün zekalı öğrencilerin eski bir okulda eğitim gördüğünü ve bu merkezin yapılmasıyla öğrencilerin daha rahat bir şekilde eğitimlerini sürdürebileceğini aktardı. Şahinbey Belediyesi’nin eğitim alanında yaptığında yatırımlara dikkat çekerek şöyle konuştu:

“2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının tüm öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim her şeyin başı dinimizin ilk emri de “oku”. Biz bu nedenle bütün meclis üyelerimizle, çalışanlarımızla bütün ekibimizle eğitime ayrı bir önem veriyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da eğitime destek vermeye devam edeceğiz. Kendi tesislerimizde 73 tesisimizde öğrencilerimize kurslar veriyoruz. 40 ayrı branşta Fen Lisesi ve Üniversiteyi Hazırlık kurslarımız dahil olmak üzere. Geçen yıl üniversiteye hazırlık kurslarımızda yüzde 79’luk bir başarı sağladık ve 1.028 öğrencimiz üniversiteyi kazandı. Yine TEOG kurslarımıza devam eden öğrencilerimizden 102’si Fen Lisesi’ni kazandı. 1.783 öğrencimiz Anadolu Lisesi’ni kazandı. 1.313 öğrencimiz diğer liselere olmak üzere toplamda 3.198 öğrenci tesislerimizde kurs görerek güzel liselere yerleşmiş oldu. Bugün temelini atacağımız okulumuz sadece üstün zekalı öğrencilere hizmet verecek bir okulumuz. Şu anda üstün zekalı çocuklarımız Mehmetçik Okulunda eski bir okulda eğitimlerini sürdürüyorlar. İnşallah burası 1 yıl içinde tamamlanacak ve KDV dahil 3 milyon 704 bin liraya mal olmuş olacak. İçerisinde; Derslikler, Tiyatro Salonu, Fen Laboratuvarları, Deney ve Gözlem Odaları, Spor Salonu, Bahçe, Rehberlik ve Psikolojik birimler ile Sanat Atölyeleri yer alacak. Ayrıca ayrı bir özelliği daha var. Çatısına kurulacak güneş panelleriyle okulumuz kendi elektriğini kendisi üretmiş olacak. Ben okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri butonlara basarak okulun temelini attı.



Şahinbey Belediyesi


Geri Dön