28 / 03 / 2024

Şahinbey Mavikent 5. Etap Konutları ihalesi yapıldı!

Şahinbey Mavikent 5. Etap Konutları ihalesi yapıldı!

Şahinbey Belediyesi alt gelir gurubuna yönelik Mavikent Projesi 5. Etap konutları ihalesinin yapımını gerçekleştirdi. 59 Blok'tan oluşacak Mavikent 5. Etap konutları 176.224 metrekare alan üzerine yapılacak.



Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için yaptırılan Mavikent Projesi 5. Etap konutları toplam 5, 6, 7 adalardan oluşacak. 2+1 ve 1+1 konutlarının yapılacağı Maviken 5. Etap projesinde toplam 1595 konut yapılacak. Bu konutların 1157 tanesi 2+1, 438 tanesi ise 1+1 olarak yapılacak. 59 Blok'tan oluşacak Mavikent 5. Etap konutları 176.224 m2 alan üzerine yapılacak.


"DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN KONUT"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu' dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak için çalışmaların sürdüğüne dikkati çekerek, "Bu gün bizim için önemli bir gün. Mavikent 5. Etap ile ilgili ihalemizi gerçekleştirdik. İhalemize altı firma katıldı. Verilen tekliflerin değerlendirmesini yapacağız. Ama öncesinde Mavikent 1-2-3'üncü etaplarında 2340 konut yapımını gerçekleştirdik. Mavikent 4. Etapta ise 1203 konutumuzun inşaatı devam ediyor. Mavikent 5. Etap için ise 1595 konutun ihalesini yaptık. Burada 1157 tane 2+1 bir 438 tane 1+1 konutlarımız olacak. Bunların bir kısmını kentsel dönüşüm kapsamında takas için kullanacağız. Bir kısmını da dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olabilmesi için 10 yıllık ödeme imkânı ile kurayla dar gelirli ailelerimize vereceğiz. Bunun dışında yine devam eden 702 konut çalışmamız var. Perilikaya konutlarımız tamamlandı. Yazıcıktaki konutlarımız tamamlanma aşamasına geldi.  TOKİ  ile iş birliği içerisinde yaptığımız Yeşilvadi ve Kahveli Pınar konut çalışmamızda devam ediyor. Özellikle Yeşilvadi, Kahvelipınar ve Kıbrıs mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam edecek. Daha önce tamamladığımız Çamlıca ve Yeşilvadi konutlarımızın satışı devam ediyor. Bir taraftan yeni konutlar yaparken bir taraftan da yapılan konutları Gaziantep'in ve halkın hizmetine sunarak, kaliteli depreme dayanıklı konut statüsünü arttırmış oluyoruz. Mavikent 5. Etap ihalemizin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.


Denge Gazetesi


Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin dar gelirli ailelere yönelik yaptığı ve daha önce 3 etapta 2 bin 340 aileyi ev sahibi yaptığı Mavikent Konutları'nın 4. etabındaki binalar hızla yükseliyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında, 30 bin kişinin başvurduğu ve yapılan kurayla bin kişinin belirlendiği konutların devamının yapılması için de çalışmalar başladı. 


YOĞUN TALEP VAR 

İlçede herkes ev sahibi oluncaya kadar konut üretimine devam edeceklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Daha önce 3 ayrı etapta 2 bin 340 konutu tamamlayarak dar gelirli vatandaşlarımızı kira öder gibi ev sahibi yapmıştık. Gelen yoğun talep doğrultusunda Mavikent 4'üncü etabı yapmaya başladık. Kura ile belirlenen bin aileye konut veriyoruz" dedi. Konutların yapımının hızla devam ettiğini, inşaata başlamadan talep topladıklarını anımsatan Tahmazoğlu, "Bu konutlarımıza 30 binin üzerinde vatandaşımız başvurmuştu. Bu yoğun talebe cevap vermek için biz de hemen Mavikent 5. Etap için çalışmalarımıza başladık ve önümüzdeki günlerde kura çekeceğiz. Dar gelirli vatandaşlarımız için konut yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 



Geri Dön