29 / 03 / 2024

Şahinbey Mecidiye Han tamamlanıyor!

Şahinbey Mecidiye Han tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi tarihi ve kültürel bir mekan olan ve yıllardır harabe durumda bulunan Mecidiye Han’daki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.



Kültürel değerlere sahip çıkmak amacıyla çalışmalarına devam eden Şahinbey Belediyesi, yıllardır kaderine terk edilmiş olan Mecidiye Hanı’nın restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Şahinbey Belediyesi'nde yer alan habere göre, restorasyon çalışmaları tamamlandığında içerisinde sahaflar çarşısı, okuma merkezleri, kitapçıların ve çay bahçelerinin yer alacağı Mecidiye Han’da zaman zaman kitap tanıtımları, imza günleri gibi kültürel etkinlikler de yapılabilecek.

Gece Gündüz Demeden Çalışılıyor

Han’daki restorasyon çalışmalarını yakından takip eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Mecidiye Han bizim kültürümüzde ve tarihimizde çok önemli bir yere sahip. Burası harabe haldeyken kamulaştırıp restorasyonunu yapmaya başladık. Bu yıl sonuna kadarda tamamlamayı hedefliyoruz. Ekipler gece gündüz demeden 7/24 esasına göre çalışıyorlar. Han’ımız şekillenmeye başladı, üst katların çalışmalarına geçildi. Üst katların çalışması alt kata göre daha hızı yapılacak. Asıl zor olan kısımların çalışmaları alt kattaydı ve zor olan kısmını geçtik. Hedefimiz Mecidiye Han’ın restorasyon çalışmalarını 25 Aralıkta tamamlayıp burayı sahaflar çarşısına dönüştürmek. Şu an mevcut hanlar içerisinde en geniş avluya sahip hanlardan birisi burasıdır. Bu avlu kısmında da yine çay, kahve ve kitap okuma alanları olacak. Üst katta da kütüphanemiz olacak. Her hafta buraya bir yazarı davet edip imza ve sohbet günleri yapmayı amaçlıyoruz" dedi.

 


Geri Dön