26 / 04 / 2024

Şahintepe'deki Azatlı Baruthanesi'nde restorasyon başlıyor!

Şahintepe'deki Azatlı Baruthanesi'nde restorasyon başlıyor!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kanal İstanbul’un güzergahında olan Şahintepe’de bulunan Osmanlı yapısı Azatlı Baruthanesi’nin yıkılmaya yüz tutmuş halini gösteren bir video paylaştı. Polat, "Osmanlı yapısının içler acısı hali… Restorasyon için çalışmalara başlıyoruz” dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahında bulunan Başakşehir ilçesine bağlı Şahintepe'de yer alan Osmanlı yapısı Azatlı Baruthanesi'nin yıkılmaya yüz tutmuş halini gösteren videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Sözcü'de yer alan habere göre; yapının restorasyon çalışmalarına başlayacaklarına dikkat çeken Polat, paylaştığı videoda “Yıkılsın diye yıllardır yetkililer elini sürmedi. Şimdi de Beton Kanal tehdidi altında. Kurtaracağız” ifadelerini kullandı. 

“RESTORASYON ÇALIŞMALARINA BAŞLIYORUZ”

Videoda, yapının bakımsız ve yıkılmaya yüz tutmuş durumda olduğu kaydedildi. Polat videoda, “Azatlı Baruthanesi, çok önemli Osmanlı yapısının içler acısı hali… Restorasyon için çalışmalara başlıyoruz” dedi. 

Şahintepe deki Azatlı Baruthanesi nde restorasyon başlıyor!

“BETON KANAL TEHDİDİ ALTINDA”

Polat, paylaştığı videoya, “Burası neresi biliyor musunuz? Burası Osmanlı ecdad yadigarı Azadlı Baruthanesi… Yıkılsın diye yıllardır yetkililer elini sürmedi. Şimdi de Beton Kanal tehdidi altında. Size ne hale geldiğini göstermek için içinden görüntü aldım. Kurtaracağız… #YaBetonKanalYaİstanbul” ifadelerini kullandı.

Şahintepe deki Azatlı Baruthanesi nde restorasyon başlıyor!

Denizli'deki 800 yıllık tarihi çarşı restore ediliyor!


Geri Dön