25 / 04 / 2024

Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in adı Çankaya'da yapılan parkta yaşatılacak!

Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in adı Çankaya'da yapılan parkta yaşatılacak!

Çankaya Belediyesi'nce yapımı tamamlanan parklardan birisine 30 yıl önce yaşamını yitiren Acıyı Bal Eyleyen Şair olarak edebiyat alanına adını altın harflerle yazdıran Hasan Hüseyin Korkmazgil'in adı verildi...



Korkmazgil'in adı parkta yaşatılacak 


Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil anısına Çankaya'da yapılan parkta yaşatılacak. Çankaya Belediyesi'nce  yapımı tamamlanan parklardan birisine 30 yıl önce yaşamını yitiren Acıyı Bal Eyleyen Şair olarak edebiyat alanına adını altın harflerle yazdıran Hasan Hüseyin Korkmazgil'in adı verildi. 


Dikmen İlker 1. Cadde üzerinde kısa sürede yapımı tamamlanan 2900 metrekarelik park, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, oturma grupları, spor alanlarıyla semt sakinlerine yeni bir buluşma mekanı olarak tasarlandı. Şubat ayı içinde açılması planlanan park, Çankaya Belediyesi'nce bu seçim döneminde yapılan 101 yeni park içinde ithaf edilen kişilik açısından öne çıkanlardan birisi olacak. 


Daha sonra 1955- 60 yılları arasında Gürün'de ve Sivas'ta arzuhalcilik, tabela ve portre ressamlığı, inşaat işçiliği yapan Şair. 1960'da İstanbul'a, sonra Ankara'ya yerleşti. Akis dergisinde çalışan Korkmazgil 196870 arasında da Forum dergisini yönetti. Kızılırmak kitabı nedeniyle hakkında dönemin Türk Ceza Kanunu 'nun 142. maddesinden dava açıldı. yargılandı, aklandı. 

Lise yıllarında şiir yazmaya başlayan Hasan Hüseyin'in ilk şiiri 1959'da Dost Dergisi'nde çıktı.


Ekonomi ve Politikada Olay 


Geri Dön