26 / 04 / 2024

Sakarya Söğütlü'de 500 konutun inşaatına başlandı!

Sakarya Söğütlü'de 500 konutun inşaatına başlandı!

Sakarya Söğütlü'deki konut sorunu çözülüyor. Yiysa İnşaat, bölgede 500 konutun inşaatına başladı. İlçede 4 bine yakın işçi çalışıyor.



Sakarya Söğütlü'de yaşanan konut probleminin önüne geçiliyor. Bölgede, başlanan 500 konut hızla yükseliyor.


Söğütlü Kaymakamı Çiçekli, Belediye Başkanı Genç, konutları yapan şirketin konuğu oldu. İlçede yapımına başlanan 500 konutta çalışmalar sürüyor. Yiysa İnşaat, tarafından hayata geçirilen konutlarda incelemelerde bulunuldu. Konutlarla ilgili olarak Söğütlü Kaymakamı Esen Gül Korkmaz Çiçekli, ilçede 4 bine yakın işçinin bulunduğunu söyledi. 


KONUT SORUNU 

Söğütlü'de yer alan OSB'lerde üst düzey yöneticilerin ve teknik elemanların, OSB yakınlarında konuk olmadığı için, ilçe dışındaki otellerde kaldıklarını ifade edere, "İşçi kardeşlerimizde farkı bölgelerden 

geldikleri için en az bir saat önceden yola çıkıyorlar. Bu nedenle inşaatına başladığımız konuklarda, yaşayacak olan ailelerde sesizlik ve yeşil orman kenarında rahat bir nefes alacaklar" dedi. Kaymakam Çiçekli, OSB'lerde bulunan firma yetkililerinin işçilerin konuk almasında yardımcı olacağını söyledi. 


200 KONUT BİTİYOR 

Belediye Başkanı Hüseyin Genç, bölgede senelerdir çekilen konuk sıkıntısının bitme noktasına geldiğini ifade etti. 500 konuttan 200'ünün bitme noktasına geldiğini belirten Genç. "Konutların bittiğinde artık fabrikalarda çalışan arkadaşlarımız ise 

servisler ile değil bisikletleri ile ve yürüyerek işe gidip gelebilecekler" diye konuştu.  


KONUT ALIM KOLAYLIĞI 

3. OSB sanayi Sanayicileri Derneği Başkanı Muzaffer Güneş'te, konukların OSB'lerde çalışanlara büyük kolaylık sağlayacağını belirtti. Güneş, fabrikalarda çalışan işçilere konuk alanında destek olacaklarını söyledi.


Yiysa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Altun'da, kendilerini ziyaret eden Kaymakam Çiçekli ve Başkan Genç'e teşekkür etti. Yunus Altan, konut almak isteyenlere özel imkanlar sunacaklarını vurguladı. Altun, gelen ziyaretçilere, konutlar hakkında bilgi verdi.



Yeni Haber 


Geri Dön