25 / 04 / 2024

Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin temeli atıldı

Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin temeli atıldı

Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin 16 derslikli kalıcı bina inşaatının temeli törenle atıldı



Sakarya Valisi Hüseyin Atak, 2010-2011 eğitim yılında geçici binalarda eğitim veren okulları, modern ve çağdaş binalara kavuşturacaklarını belirtti.

Marmara Depremi'nden bu yana prefabrike binada eğitim veren Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin 16 derslikli kalıcı bina inşaatının temeli törenle atıldı.

Törende konuşan Atak, Sakarya'daki eğitim çalışmalarını değerlendirdi. "İlimizde eğitim önceliğimizdir" sloganıyla başlattıkları kampanyanın devam ettiğini kaydeden Atak, "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyasının da eş zamanlı olarak yürütüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"İlimizde çok sayıda anaokulu, ilköğretim okulları ve yurtlar yapıyoruz. Bugün itibariyle 41 okulun projesi devam ediyor. Önemli bir kısmı bitirilmiş, önemli bir kısmı da önümüzdeki günlerde hizmete hazır hale getirilecek. Tabii ki bu hizmetler yeterli değil. Göreve başladığımda 39 olan geçici binalardaki eğitimin bir an evvel bitirilmesi noktasında hep beraber çalışacağımızı söyledim. Bugün itibariyle bu sayı 6 okula inmiştir. 2010-2011 eğitim öğretim yılında geçici binalarda hizmet veren okullarımızı tamamen modern ve çağdaş binalara kavuşturarak depremden kalan bütün yaraları silmiş olacağız."

Eğitimin kalitesinin arttırılması konusunda önemli mesafeler alındığına dikkati çeken Atak, Milli Eğitim Müdürlüğünün kasım ayında uygulamaya koyacağı "Sakarya'da Eğitimde Başarıyı Arttırma Projesi (SEBAT)" ile eğitimdeki kaliteyi daha da arttıracaklarına inandığını sözlerine ekledi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, yüksek teknolojiyle donatılan eğitim kampüslerinin Sakarya'nın aydınlık yarınlarının habercisi olduğunu belirtti.

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı da, 2009 yılında 41 okul projesi yürüttüklerini kaydederek, "şu anda 17 okulumuz açılma aşamasında. Birçok okulumuz önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete açılacak. Adapazarı ilçemizde 5 lise, 2 anaokulu, 1 öğrenci yurdu, 5 ilköğretim okulu olmak üzere 2009 yılı içinde 13 proje hayata geçirilmeye çalışılmaktadır" diye konuştu.

2 bin 500'e yakın öğrencinin eğitim gördüğü Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 2010-2011 eğitim öğretim yılında 16 derslikli yeni binasına kavuşacak. Prefabrike binaların arazisinde Milli Eğitim Bakanlığınca inşa edilecek lisenin, 2,2 milyon TL'ye mal olması öngörülüyor.
AA


Geri Dön