26 / 04 / 2024

Sakarya yeni Adliye binası yeri belirlendi!

Sakarya yeni Adliye binası yeri belirlendi!

AK Parti İl Başkanı Kılıç, uzun süredir gündemde olan yeni Adliye Binasının nereye yapılacağı sorularına noktayı koydu. Kılıç, “Valilik Kampüsünün yanında 35-40 dönümlük arazi bugün itibari ile tahsis edilmek üzere” dedi.



AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, uzun süredir gündemde olan yeni Adliye Binasının nereye yapılacağı sorularına noktayı koydu. Kılıç, “Valilik Kampüsünün yanında 35-40 dönümlük arazi bugün itibari ile tahsis edilmek üzere” dedi.


YENİ ADLİYE

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere gittiği Valilik Kampüsünde Sakarya’da yapılması planlanan yeni adliye binası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıç, “Yeni Adliye Binası ile ilgili şehirde de bu işle ilgilenen insanlar kendilerine göre yer arıyorlar ama en somut gelişme hemen Valilik Kampüsünün yanında 35-40 dönümlük yerde yaşandı” dedi.


TAHSİS EDİLECEK

“Oranın tahsisi ile alakalı ciddi çalışmalar var, imar durumunda da sıkıntı yok. Bugün itibari ile bu yer Adliyeye tahsis edilmek üzere” diyen Kılıç, “Yarın bir gün daha güzel bir yer olursa değişebilir de. Tabi bu işin teknik olarak kararını Adalet Bakanlığı verecek. Bugün için Valilik kampüsünün yanındaki arazi Adliye binası için tahsis edilmek üzere” diye konuştu.


YENİKENT KARARI

Herkesin bir yer önerdiğini ama kimsenin o arazinin statüsünü sormadığını aktaran Kılıç, kesin yer kararının verilmesinin ardından inşaatın kısa sürede başlayacağını dile getirdi. Bilindiği gibi halen Camili Resmi Daireler Kampüsünde yer alan adliyenin yetersiz gelmesinden dolayı yeni bina yapılması gündeme gelmişti. Bu gelişme ile adliyenin Yenikent bölgesinde kalacağı kesinleşti.


Sakarya Halk Gazetesi 



Geri Dön