29 / 03 / 2024

Sakarya’da 183 Milyon TL’lik açılış gerçekleştirildi!

Sakarya’da 183 Milyon TL’lik açılış gerçekleştirildi!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Toplu Açılış Töreni’yle Sakarya’da yaklaşık 183 Milyon TL’lik 53 eserin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da katıldı...




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Başkan Toçoğlu, “Bu dava Mısır'dan Suriye'ye, Filistin’den Bosna'ya, Arakan’dan Kosova'ya uzanan bir milletin davasıdır. Biz Sakarya olarak bu yolculukta sizi hiçbir zaman yalnız bırakmadığımız gibi bugün de yalnız bırakmayacağız. Bu yolda asla yalnız yürümeyeceksiniz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Toplu Açılış Töreni’yle Sakarya’da yaklaşık 183 Milyon TL’lik 53 eserin açılışı gerçekleştirildi. Kent Meydanı’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Sakarya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Toçoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanım, bugünleri gösteren Allah’a şükürler olsun. Bize mi düştü bu yük demeden, hor görülen, öksüz bırakılan bu büyük davayı üstlendik, zati alinizin öncülüğünde bu necip milletin hayallerini gerçekleştirmek üzere yollara düştük. Rabbimizin de yardımıyla, hiçbir iktidara nasip olmayan başarılara imza attık. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kimsesizlerin kimsesi, mazlumların ve garibanların yoldaşı olduk. Artık ne öz yurdumuzda garibiz ne de öz vatanımızda parya. Bizi süründürmek isteyenlere inat yeniden tarih sahnesine çıktık ve Yunus Emre’nin kıyısında gezdiği Sakarya’yı Nil’e ve Yeşil Tuna’ya kardeş ettik. Şimdi bu kazanımları kalıcı kılma zamanı” dedi.


Yeni sistemle kalıcı istikrar

Türkiye’nin siyasal istikrarı kalıcı kılacak yeni bir sisteme ihtiyacı olduğunu belirten Toçoğlu, “Bu sistemin adı da başkanlık sistemidir. Düne kadar mevcut sistemi en ağır şekilde eleştiren sözde aydınların bugün sırf cumhurbaşkanımıza muhalefet etmek için bu köhne sisteme sarılmalarını milletçe ibretle izliyoruz. Oysa istikrarlı bir Türkiye için başkanlık sistemi tercih değil zorunlu bir durumdur. İnşallah en kısa zamanda bu Cumhur, Başkanını seçecek ve Türkiye istikrarlı bir şekilde yoluna devam edecektir” diye konuştu.


Sakarya sizinle

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Bu dava sadece bu coğrafyanın davası değildir. Biz Sakarya olarak bu yolculukta sizi hiçbir zaman yalnız bırakmadığımız gibi bugün de yalnız bırakmayacağız. Bu yolda asla yalnız yürümeyeceksiniz. Yeni Türkiye'nin doğumuna inşallah hep beraber Şahit olacağız. Bugün yaşananlar bu kutlu doğumun sancılarıdır”



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön