25 / 04 / 2024

Sakarya'da imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Sakarya'da imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Sakarya'da imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldığı açıklandı. 13 milyon konutun imar ve iskan sorununa çözüm olacak Yapı Kayıt Belgesi için müracaatlarının 31 Ekim 2018 tarihine kadar süreceğini belirttiler. 



Sakarya'da imar barışına dair bilgilendirme toplantısı yapıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, toplantı salonunda düzenlenen programa, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatma Varank, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Korkmaz gibi isimler katıldı. 

Toplantıda açıklamalar yapan Varank, 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi düşünülen "Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" başlıklı tebliğin 6 Haziran itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini, uygulayıcıların daha sağlıklı bilgilere sahip olmaları için bir arada olduklarını söyledi.

Vali Balkanlıoğlu da imar barışı ile millete güzel bir hizmet ve fırsat sunulduğunu belirterek, "Nereye, nasıl müracaat edileceği konusunda insanların bilgi sahibi olması için böyle bir toplantı gerçekleştiriliyor. Malumunuz Türkiye birçok alanda gelişmeleri yerinden takip eden işleyiş için büyük çaba gösteriyor. Özellikle bu imar sorunu bilindiği üzere bugünlerin değil, uzun yılların getirdiği kanayan bir yara gibi duruyordu. Şimdi bu sorunun çözümü için devletimiz böyle bir karar almış." dedi. 

Toplantıda yetkililer ayrıca, yaklaşık 13 milyon konutun imar ve iskan sorununa çözüm olacak Yapı Kayıt Belgesi için müracaatların 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden yapılabileceğini ve bu konudaki tüm sorular için 181 çağrı hattının aranabileceğini kaydetti.


Geri Dön