24 / 04 / 2024

Denizli'de imar planı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Denizli'de imar planı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Denizli’nin 25 binde 1’lik nazım imar planı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.



Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda Denizli’nin 25 binde 1’lik nazım imar planı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılım gösterdi.  İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Seval Gebeş, belde belediyelerin Denizli Belediyesi’ne ve sonrasında da Denizli’nin büyükşehir statüsü kazanması ile geçmişte hazırlanan 25 binde 1’lik nazım imar planlarının yetersiz kaldığını söyledi. Gebeş, "Bunun üzerine İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı olarak, yeni bir 25 binde 1’lik nazım imar planı hazırlanması için 2016 yılında yaklaşık 50 kurumdan görüş aldık. Bu toplantı ile kurumlardan aldığımız bu görüşleri katılımcılara anlatıp sizlerinde görüş ve değerlendirmeleriniz ile daha katılımcı bir plan yapmayı hedefliyoruz” dedi.


"Toplantılar sürecek"

Söz konusu çalışma ile Denizli’nin geleceğinin planlanacağını anlatan Başkan Zolan, "Bunun bir bütün olarak ele alınıp Denizli’nin tek parça halinde ele alınması gerekiyordu. Bugün Denizli’nin 25 binde 1’lik nazım imar planının yapılması için ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu konu ile ilgili kurumlarımız fikir bildirdiler, ben katkı koyan kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sizin şehre olan ilginizi göstermektedir. Bu ilk toplantımız, bu toplantılarımız devam edecek. Yüklenici firma ile enine boyuna konuştuk şehri derinlemesine ele aldık. Bu toplantının ve çalışmaların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Millliyet 


Geri Dön