26 / 04 / 2024

Sakarya'da satılmayı bekleyen 2 bin konut var!

Sakarya'da satılmayı bekleyen 2 bin konut var!

Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak Şubat ve Mart aylarında stokun eriyeceğini dile getirerek yeni yapılacak konutlara artan maliyetlerin yansıyacağını ifade etti. 



Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak yaz döneminde başlayan daralma ile birlikte yeni konut üretilmediğini ve şu anda şehirde 2 bin civarında konut stoku bulunduğunu dile getirdi. 

Kocaali Gazetesi'nde yer alan habere göre Bayrak mevcut konut stokunun Şubat ve Mart döneminde eriyeceğini belirterek “Seçimlerin ardından piyasalar açılacak. Birileri algı operasyonu yaparak piyasaları etkilemeye çalışsa da Nisan ayından itibaren satışlar pik yapacak. Yeni inşa edilecek konutlara artan maliyetler yansıtılacağından ciddi bir fiyat artışı olacak” dedi. 

Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak piyasaların durağanlığı nedeniyle şu anda konut fiyatlarının dip seviyede olduğuna dikkat çekerek “Demir, çimento ve diğer girdilere gelen zamlar mevcut konutlara uygulanmadı. Konut sektöründe fiyatlar bu seviyede kalmaz. Seçimlerin ardından başlanacak konutlarda 3+1 daire için maliyet 350 bin lira olacak. Bu fiyat arsa payına göre değişkenlik gösterecek. Ancak 3+1 daire için en düşük fiyat bu seviyede olacak” diye açıklama yaptı. 


Geri Dön