29 / 03 / 2024

sakarya konut satışları

sakarya konut satışları

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini  birinci el konutlarda yüzde 0,64, ikinci el konutlarda ise yüzde 0,74'e indirmesi Kocaeli ve Sakarya'da emlak piyasasını da hareketlendirdi.

Sakarya'da satılmayı bekleyen 2 bin konut var!

Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak Şubat ve Mart aylarında stokun eriyeceğini dile getirerek yeni yapılacak konutlara artan maliyetlerin yansıyacağını ifade etti. 

Sakarya'da konut satışları son 3 yılın en iyi seviyesinde!

Sakarya'da 2014 yılında konut sektörü bir önceki yıla göre ivme Kazandı. 3.kat uygulamasının yasalaşmamasından dolayı büyük sıkıntı çektiklerini ifade eden sektör temsilcilerine rağmen TÜİK rakamları, yükselişi ortaya koydu.

Konut satışlarında en yüksek artış Sakarya'da!

Türkiye’de yabancılara konut satışı, yılın 11 ayında 2013’ün aynı dönemine göre yüzde 59 arttı. İstanbul’da satışlar yüzde 145 artış gösterirken, en yüksek artış yüzde 442 ile Sakarya’da yaşandı.

2014'ün ilk çeyreğinde Doğu Marmara'da 20 bin konut satıldı!

TÜİK verilerine göre; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'dan oluşan Doğu Marmara bölgesinde yılın ilk 4 ayında 19 bin 911 konut satış sonucu el değiştirdi...

Anadolu'da konut satışlarında artış yaşandı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2012 yılında Sakarya, Tekirdağ ve Van'da konut satışlarında artış yaşandı...

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Doğu Marmara’da İkinci el konut satışları 26,5 arttı!

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova’yı kapsayan Doğu Marmara’da yılın 7 aylık döneminde, günde 212 konut satıldı. verilere göre Doğu Marmara’da İkinci el konut satışları 26,5 artış gösterdi.

Amerika'da yeni konut satışları son 6 yılın zirvesinde!

ABD Ekonomi Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ağustosta yeni konut satışları 504 bine çıktı. 2013 yılı ağustos ayında yeni konut satışları 379 bin adet olmuştu. Yeni konut satışları böylece geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 yükselmiş oldu.

ABD'de konut satışları son 6 yılın zirvesinde!

ABD'de yeni konut satışları ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 18 arttı. ABD Ekonomi Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, ağustosta yeni konut satışları 504 bine çıktı.

ABD'de yeni konut satışları son 6 yılın zirvesinde!

ABD'de yeni konut satışları ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 18 arttı. Ağustosta yeni konut satışları 504 bine çıktı. 2013 yılı ağustos ayında yeni konut satışları 379 bin adet olmuştu.

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı!

ABD’de ağustos ayına ilişkin ikinci el konut satışları 5,05 milyon adet ile beklentilerin altında kalarak, konut sektörünün son dönemde yakaladığı ivmenin yavaşladığına işaret etti.

Senetli konut satışları patladı!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. 2014 Ağustos’ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre ise bu durum kayıt dışını tetikliyor.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

sakarya konut satışları Haberi

sakarya konut satışları

Vatandaşlar uygun faizli kredilerden yararlanabilmek için konut arayışına başladı. Bu anlamda emlakçıların telefonları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinden sonra yoğun şekilde çalmaya başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Doğu Marmara'daki bu iki şehrin İstanbul'un yanı başında, Kuzey Marmara Otoyolu, Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolu gibi ülkenin önemli güzergahları üzerinde olması da yatırımcıları cezbediyor.

- "Özellikle müstakil konutlar çok tercih ediliyor"

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine, koronavirüs süreciyle insanların alışkanlıklarının değiştiğini dile getirerek, "Özellikle müstakil konutlar çok tercih ediliyor ve edilmeye devam edecek. Köylerdeki arsa ve arazilerle ilgili yoğun talep var. Alışveriş merkezlerine insanlar girmek istemiyor şimdilerde caddelerdeki dükkanların kıymetleri arttı. Bu süreç biraz böyle gider." dedi.

- "Telefonlar inanılmaz şekilde çalmaya başladı"

Kamu bankalarının konut kredisi...