29 / 03 / 2024

Sakarya'daki 1 milyar 542 milyonluk 118 proje açıldı!

Sakarya'daki 1 milyar 542 milyonluk 118 proje açıldı!

Sakarya'daki toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bugün de Sakarya’ya eli boş gelmedik. Toplam yatırım bedeli 1 milyar 542 milyon olan 118 projenin toplu açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.




Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Valilik tarafından düzenlenen Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. 118 projenin toplu açılışının gerçekleştirdiği törene Sakaryalılar yoğun ilgi gösterdi. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Prof. Dr. Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve STK temsilcileri yer aldı.


Sakarya coşkuyla ‘Evet’ diyecek

Demokrasi Meydanı’nı dolduran vatandaşlara selamlama konuşmasının ilkini Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptı. Başkan Toçoğlu, “Biz Sakaryalılar olarak 15 Temmuz’da tarihi görevimizi yerine getirdik, vesayet odaklarına dur dedik. Fakat bu tarihi görevimizin henüz tamamlanmadığının bilincindeyiz. Bir ay sonra, 15 Temmuz ruhuyla meydanlara koştuğumuz gibi sandıklara koşacağız ve karanlık vesayet odaklarını ortadan kaldırarak tarihi görevimizi tamamlayacağız. 16 Nisan’da sadece kendimiz için değil tüm mazlum milletler için coşkuyla EVET diyeceğiz. Bugün, Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak ayrıca onurluyuz. İbadet aşkıyla yaptığımız işlerin açılışını yapma şerefini bize yaşattığınız için şahsım ve hemşehrilerim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.


16 Nisan’da düşmanları sevindirmeyeceğiz

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Türkiye uçaklar, tanklar yaptıkça ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Bin açılış sizlere feda olsun. İnşallah ülkemiz şer odaklarından kurtulacak ve yüzümüz gülecek” derken Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bu şehirde doğmaktan, Müslüman olmaktan gurur duyuyorum. 15 Temmuz’da buradaydım. Bu hainlerin işgaline karşıyız dedik. Şimdi de Cumhurbaşkanımızla huzurunuzdayız. 16 Nisan’da düşmanları sevindirmeyeceğiz” dedi.


1 Milyar 542 Milyonluk yatırım

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Sakarya bizim canımız, tarihimiz, milli gururumuzdur. Son 16 yıldır ülkemizde sağlanan güven ve istikrar ortamıyla büyük bir başarı destanı yazdık. 17. büyük ekonomi olduk. Biz yolumuza devam edeceğiz. Gün güven ve istikrarı muhafaza etme günüdür” derken; Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, “1 Milyar 542 milyonluk 118 projeyi açıyoruz. Cumhurbaşkanımız gurur ve onurlandırdınız. Bize bayram günü yaşattınız. Tüm yatırımlarımız ülkemize ve şehrimize uğurlu olsun” dedi.


Laf değil, iş üretiyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Bugün Sakarya için çok güzel bir gün. 15 yıllık iktidarımızda laf değil, iş ürettik. Bugün yine bunun göstergesi açılışlar yapacağız. Temel atıp, açılışlar yapıyoruz. Artık eskisi gibi değiliz. 16 Nisan, tüm terör örgütlerine karşı cevap niteliğindedir. Büyük Türkiye ideali noktasında buluşmak için sizlerle buluşmak için buradayız” ifadelerini kullandı.


Sakarya halkın yanında hakkın yanında

Gıda, Tarık ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Sakaryalılar önemli bir sürecin arifesindeyiz. Yeniden büyük Türkiye idealimizi gerçekleştirmemek için karşımızdalar. Birileri ekonomi, birileri siyaset, birileri silahlarla üzerimize geliyor. Bu milleti geçemediler. 16 Nisan’da bu güruh bir kez daha mağlup olmak istiyor. Sakarya hazır. Sakarya halkın yanında, hakkın yanında” dedi.


Nereye kaçarlarsa kaçsınlar peşlerindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, onbinlerce Sakaryalının sevgi gösterisiyle kürsüye çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sakarya saf çocuğu masum Anadolu’nun, panesi kaldık Allah yolunun. Sadece ikimizde kalsak Allah yolunun panesi olmaya var mıyız Sakarya? Sakarya’nın son bir buçuk yılda 14 şehidi var. Allah onlara rahmet etsin. Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ü de rahmetle yad ediyorum. Mert dayanır, namert kaçar. Bu namertler istediklerini yapsın. Bunları inlerinden çıkarıyoruz, nereye kaçarlarsa kaçsınlar peşlerindeyiz” dedi.


Onlar Sakarya’yı Sakaryalıyı tanımıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz’da biz bunu gördük. O yola çıkanlar tankların, tüfeklerin karşısında durdular. Onlar ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum inancıyla hareket ettiler. Terör örgütleri ülkemizi sıkıntıya sokmak için her oyunu oynadılar. Tüm örgütleri üzerimize saldılar. Türkiye’ye diz çöktüreceklerini sandılar. Onlar bu milleti, Sakarya’yı, Sakaryalıyı tanımıyor. Bu milletin gerektiğinde tüm hesapları nasıl alt edebileceğini bilmiyorlar. 15 Temmuz’da nasıl tek bilek ve tek yürek olduğumuzu gördüler” ifadelerini kullandı.


Ey Rutte sen kaybettin

Erdoğan, “Türkiye Avrupa’da seçim propagandası yapamazmış. Sen gidip, başka ülkelerde propaganda yapıyorsun. Bizim bakanlarımıza izin vermeyeceksin, Başkonsoloslarımıza izin vermeyeceksin. Sen atını, itini vatandaşlarımın üzerine saldın. Bunun bedelini ödeyeceksin. Ey Rutte, sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. 'Efendim, seçimden sonra başbakanla bir yemek yiyebiliriz.' Bizde öyle bir başbakan yok, geç o işi. Sen kaybettin.”


At denize balık bilmezse halik bilir

“Hayır kampanyası yapmak üzere PKK ile beraber Avrupa'da dolaşan ki bunlardan bir tanesi de Türkiye Barolar Birliği’nin Başkanı’dır. Sen nasıl Barolar Birliği Başkanısın? Senin PKK ile yan yana olmanı kim anlatabilir? Şu anda Kandil, PKK'nın başı, bölücü terör örgütlerinin yandaşları 'hayır' diyor mu? Kardeşlerim kişi sevdikleriyle beraberdir, unutmayın. Bu hayır diyenler bu ülkede ne kadar güzel işler yapılıyorsa hayır diyorlar. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne hayır dediler. Osmangazi Köprüsü’ne hayır dediler. Marmaray’a da hayır dediler. 3 yılda Marmaray’dan geçenlerin sayısı 200 milyon oldu. Avrasya Tüneli’ni bitirdik. Buna da hayır dediler. Cumartesi 18 Mart Çanakkale Köprüsü’nün temelini atıyoruz. Buna ne diyorsunuz? Evet mi hayır mı? Dünyanın bir numaralı köprüsü olacak. Asya’yı Avrupa’ya bağlıyoruz. Fakat bunlarda yüz yok. Yine hayır derler. Ama o yatırımlardan geçerler. At denize balık bilmezse halik bilir diyoruz.


Söz de karar da milletin olacak

“16 Nisan’dan sonra söz de karar da milletin olacak. Böylece vesayet devri sona erecek. Şu anda bunun yasını tutuyorlar. Hakikatlere gözlerini kapatıp, sadece bunlara kulak veren birisi 16 Nisan’da Türkiye’yi batacak sanır. En gelişmiş 20 ülkenin 17’si sadece başkanlık ya da yarı başkanlıkla yönetiliyor. Bugün 16 Nisan’da evet diyorsak ülkemiz ve milletimizin faydası için istiyoruz. Milli, demokrat ve yerli olan hiç kimse bu değişikliğe karşı çıkmaz. Gelişme için istikrara ihtiyaç var. Hükümetin ömrü 16 ay olursa orada istikrar olmaz. Koalisyonların ülkemize maliyeti 850 milyar dolar. 1991’den beri istikrarlı bir şekilde yönetilseydik ekonomimiz iki kat fazla artacaktı. GSMH 22 bin dolar olacaktı. Yeni yönetim sistemi ülkemizin bu imkâna kavuşmasını sağlayacaktır.”


Sakarya’ya eli boş gelmedik

“Biz bugün de Sakarya’ya eli boş gelmedik. Toplam yatırım bedeli 1 milyar 542 milyon olan 118 projenin toplu açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Hem Sakarya hem de ülkemiz için çok önem taşıyan Karasu Limanı 22 yıldan sonra tamamlandı. 270 milyonluk yatırım olan Karasu Limanı için ilk kazma 1994’ta vuruldu. Bugün resmi açılışını yapıyoruz. Sakarya ihracatçı şehirlerarasında yükseklere çıktı. Karasu bundan sonra da birçok yatırımların merkezi durumuna geliyor. Hayırlı olmasını diliyorum.” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından açılış töreni gerçekleştirildi.






Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön