25 / 04 / 2024

Sakarya'daki 8,5 milyonluk arıtma tesisinde sona gelindi!

Sakarya'daki 8,5 milyonluk arıtma tesisinde sona gelindi!

Pamukova ve Geyve'ye hizmet verecek atıksu arıtma tesisi ile ilgili açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş “Yaklaşık 8,5 Milyonluk projemiz 40 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor" dedi




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Pamukova ve Geyve ilçelerine hizmet verecek atıksu arıtma tesisi yapım çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İki ilçede de kanalizasyon hattı imalatının tamamlandığını belirten Rüstem Keleş, “Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet sınırlarımıza dahil olan ilçelerimizde hemen çalışmalara başladık. Bu kapsamda Pamukova ve Geyve ilçelerimizde önemli altyapı yatırımlarını hayata geçirdik. Bölgede 200 kilometrenin üzerinde kanalizasyon ve yağmursuyu hattı oluşturduk. Aynı zamanda da kanalizasyon hatları ile entegre olacak atıksu arıtma tesisinin de yapımına başlamıştık. Projemizde çalışmalarımız önemli ölçüde tamamlandı” dedi.


8,5 Milyonluk Yatırım

Alifuatpaşa Mahallesi’nde yapım çalışmalarının sürdüğü arıtma tesisinde mekanik parça montajının da başladığını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Yaklaşık 8,5 Milyonluk projemiz 40 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Tesis içerisindeki binaların yapımı önemli ölçüde tamamlandı. Mekanik parçaların montajına da başladık. İnşallah önümüzdeki dönemde atıksu arıtma tesisimizi devreye alacağız. Yatırımımızla bölgedeki çevre kirliliğinin de önüne geçeceğiz. Atıksulara en ileri arıtma işlemi uygulanacak.  İlçelerimizin doğal güzellikleri korunacak. Sakarya Nehri Karadeniz’e daha temiz ulaşacak” diye konuştu.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön