16 / 04 / 2024

Sakarya'nın yeni yurt binası hizmete girdi!

Sakarya'nın yeni yurt binası hizmete girdi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor, bu kapsamda Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde hayata geçirilen kız yurdu ve yemekhane hizmete girdi.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’ne Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan kız yurdu ve yemekhanesinde öğrencilerle bir araya geldi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Topaloğlu, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler Mustafa Ali Aykol ve Uğur Uzun, TÜBİTAK Projesi olarak hazırladıkları ve kabul edilen çalışmalarını Başkan Toçoğlu’na sundular.


Başkan Toçoğlu’na hizmet teşekkürü

Kız pansiyonu binasının 8 yıl boyunca temel olarak kaldığını söyleyen Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Topaloğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu’nun katkıları ve destekleriyle yurdumuz tamamlandı. Modern bir yemekhanemiz öğrencilerimize hizmet sunuyor. Kendilerine hepinizin huzurunda sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.


Her eğitim alanında bir çalışma

İzmir’de 10 yıl boyunca pansiyonlu bir okulun müdüreliğini yaptığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Yurdu bulunan okullarda okumanın nasıl geçtiğini çok iyi bilen ve çok iyi yaşayan bir idareciyim. Bu nedenle bugün buraya koşarak geldim. Hem sizleri görmek, hem de Belediye Başkanımıza yarının idarecilerinin, hukukçularının yetişeceği bu öğrenim kurumlarına vermiş olduğu destekten dolayı şahsım ve kurumum adına şükranlarımı arz etmek üzere buraya geldim. Gittiğim her okula, her eğitim ortamına yerel yönetim olarak el atılmış ve niteliği artırmak için gerekli çalışmalarda bulunulmuş. Ben onun için Sayın Zeki Toçoğlu’na ve bütün ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.


Türkiye için bir marka

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, “Samimiyetle ve tüm kalbimle ifade etmek isterim ki Zeki Toçoğlu, Sakarya için bir marka olmuştur. Belediyecilikte Türkiye için bir marka olmuştur. Yalnız okullarla değil, Sakarya’nın nefes almasına imkan sağlayacak yollar açarak, çevrenin genişlemesine, güzelleşmesine her yönden her proje ile yardımcı olmuştur. Sayın Başkanımızın yaptıklarını  sıralamama zaman yetmez. Ben huzurlarınızda bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum. Büyük hizmetler Sakarya’da kendisini bekliyor. Biz dualarımızla, desteklerimizle kendisinin arkasındayız.”


Eğitime yönelik hizmetler

Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin, çocukların, engellilerin, kadınların eğitimi için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Bugün burada sözünü verdiğimiz bir projenin daha hayata geçtiğini görmenin verdiği mutluluğu yaşıyoruz. Bilindiği üzere Camili’de Meslek Yüksek Okulumuza modern bir bina inşa ettik. Kısa bir süre önce Meslek Yüksek Okulu önünde bulunan alanda Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerimizin de faydalanabileceği parkı hizmete sunduk. Şimdi de Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisemize kazandırdığımız yurtta hep birlikteyiz. İnşallah genç kardeşlerimiz buralardan en güzel şekilde istifade edecek ve gelecekte ülkemize faydalı çalışmalarda bulunacaklardır. Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz desteğin bundan sonra da devam edeceğini ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön