28 / 03 / 2024

Şakir Yavuz'dan Erzurum'a 25 milyon Euro'luk termal yatırım!

Şakir Yavuz'dan Erzurum'a 25 milyon Euro'luk termal yatırım!

Gurbetçi işadamı Dr. Şakir Yavuz, Erzurum'un Pasinler ilçesine yabancı hastaların faydalanması için kaplıca yaptırıyor. Sağlık turizmi ile Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamak isteyen Yavuz, 25 milyon Euro'ya mal olacak tesiste 800 Erzurumlu genci istihd



Gurbetçi işadamı Dr. Şakir Yavuz, Erzurum'un Pasinler ilçesine yabancı hastaların faydalanması için kaplıca yaptırıyor. Sağlık turizmi ile Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamak isteyen Yavuz, 25 milyon Euro'ya mal olacak tesiste 800 Erzurumlu genci istihdam edeceklerini söyledi. Romatizma, sinir ve kas yorgunluğu, sinirsel hastalıklar, eklem ve kireçlenme, nefrit ve kadın hastalıklarına iyi gelen Pasinler'in şifalı suları, Almanya merkezli Optima Group'un yatırımıyla değerlenecek. Perfect Timing Holding'e bağlı Optima Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şakir Yavuz, yerli ve yabancı hastaların Pasinler'deki şifalı sulardan faydalanmaları için 25 milyon Euro'luk yatırım yapacaklarını söyledi. Yavuz, daha önce başka bir il üzerinde durduklarını ancak Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu'nun istekli ve kararlı olması nedeniyle projeyi Pasinler'e çevirdiğini belirtti.

İlk etapta 400 yataklı hizmet verecek olan merkezde 800 personel çalışacak. Yaklaşık 400 dönüm üzerine kurulacak olan proje, ameliyat sonrası psikolojik tedaviden taş düşürmeye kadar 40 alanda rehabilite ihtiyacı olan hastalara hizmet verecek. "Son teknoloji ile donatılacak. Üçü Avrupa'da hizmet veren rehabilitasyon merkezimizin dördüncü şubesini de Pasinler'de açmış olacağız. Kendi personelimizi de kendimiz yetiştirip yerli istihdama ciddi katkıda bulunmayı hedefliyoruz." diye konuşan Yavuz, merkeze yüzde 80 oranında yabancı hastaların kabul edileceğini ifade etti. Yavuz, "Ülkemize, Erzurum'a, Pasinler'e para lazım. Sıcak para girişi gerekiyor. Yüzde 20 oranında yerli hastalarımıza hizmet verilebiliyor. Projeye Pasinler Belediyesi de yüzde 20 oranında ortak olacak. Böylece belediyemize de ciddi bir gelir kapısı açılacak. Spordan alışveriş merkezine, eğlence merkezinden yürüyüş alanına kadar aklınıza ne geliyorsa her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir proje olacak. 3 hafta içerisinde teknik elemanlarımız gelip yerle ilgili çalışma yapacaklar. Yönetim kurulumuzdan onay çıktıktan sonra 27 ülkenin sağlık bakanlıklarından izinler alınacak, muhtemelen önümüzdeki inşaat sezonuna temelleri atacağız." şeklinde konuştu. Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ise bu yatırımın sadece Pasinler'in değil Erzurum'un çehresini değiştireceğini vurguladı. Bu yatırımı kaçırmamak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını ifade eden Sertoğlu, "Belediye imkânlarımızla yer, altyapı, su, elektrik gibi ihtiyaçlar konusunda yardımcı olacağız. Belediyemizin de bu yatırıma hissedar olması ayrı bir avantaj. Böylelikle belediyemize de ciddi bir gelir kapısı olmuş olacak. Bunun yanında ilçeye katacağı canlılığı da siz düşünün. İnşallah bu yatırımı çekersek maddi manevi mutluluğunu beraber yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

TUNCAY ŞAHİN/Zaman


Geri Dön