25 / 04 / 2024

Galataport’a 300 milyon Euro’luk otel yatırımı!

Galataport’a 300 milyon Euro’luk otel yatırımı!

Peninsula Hotels Galataport'a 300 milyon Euro'luk otel yatırımı yapacak. Doğuş Grubu ve Peninsula Hotels ortaklık için imzaları attı.



Ferit Şahenk ve Serdar Bilgili liderliğinde ekip Galataport için otel markası araştırıyor. Yabancı gruplar Galataport'a da otel açmak için görüşmelere başladı. Peninsula Grubu 2014 yılında Galataport projesinin gerçekleşeceği alanı görmeye gelmişti.   

Hürriyet Gazetesi'nden Vahap Munyar'ın haberine göre, Doğuş Grubu ve Bilgili Holding'in oluşturduğu ekip Galataport için otel markası araştırıyor. Peninsula Hotels’in bağlı olduğu Hong Kong-Shanghai Hotels’in CEO’su Clement Kwok ve ekibi 2014'de Galataport projesinin gerçekleşeceği alanı ziyaret etmişti. 

Ziyaret sonrası Peninsula Hotels'in CEO'su bölgede bir otel yatırımı yapabileceklerinin sinyalini vermişti. Ferit Şahenk ve Serdar Bilgili, Peninsula Hotels'in Galataport'ta olmasına olumlu bakıyor. Bilgili ve Şahenk anlaşmanın Peninsula Hotels ile yapılacağını şu ifadelerle söyledi: "Başka otel zincirleriyle görüşmemize gerek kalmadı. Peninsula ile ortaklık koşullarını görüşüp, imzayı atabiliriz."

Peninsula Grubu, Galataport’taki otelin yatırımına da yüzde 50 payla ortak olacak. 300 milyon Euro’luk yatırımın 150 milyon Euro’sunu Peninsula Grubu karşılayacak. 

Serdar Bilgili, Peninsula Hotels'in patronu Michael Kadoorie detaycılığını şöyle anlattı: 
"Sir Kadoorie, dünyada markasını verip, işletmesini üstlendiği otellerin yapım aşamasında bir örnek odayı test ediyor. Örnek oda, Hong Kong’daki bir depoya orjinal ölçü ve eşyalarıyla kuruluyor. Sir Kadoorie, o odada eşiyle bir gece kalıyor, takıldığı bölümleri ekibe iletiyor. Galataport’taki Peninsula’nın bir örnek odasını Hong Kong’da Sir Kadoorie’nin deposunda yaptık. Aynı testi bizim otel için de yapıyor."


Bilgili, sözlerine şöyle devam etti: 

"Yabancı otel zincirleri genelde işletmeciliği tercih eder. Peninsula’nın İstanbul’da yatırımcılığı da seçmesi büyük önem taşıyor.Peninsula’nın yatırıma 150 milyon Euro’luk payla girmesi, turizm açısından İstanbul ve ülkemizin dünyadaki önemini güçlü şekilde işaret ediyor..."

YERALTINA İNMEK 85 MİLYON EURO EK MALİYET ÇIKARDI

Galataport Genel Müdürü Erdem Tavas, Genel Müdür Yardımcıları İrem Yücel Kaymak ve Figen Ayan, maket başındaki sunum sırasında şunları vurguladı:

"Dünyada ilk kez kruvaziyer gemi yolcularını yeraltındaki bir yolcu salonunda karşılayacağız. Miami’de katıldığımız fuarda projemizin bu yönü ve gümrüklü saha kapakları çok dikkat çekti."

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Hüsnü Akhan projeyle ilgili şöyle konuştu: 

"Yolcu salonunu yeraltında inşa etmek için 29 metre derinliğinde koca bir havuz oluşturduk. O havuzun içindeki suyu, denize tahliye ettik. Sonra da yolcu salonu inşaatına başladık. Bunun bize ek maliyeti 85 milyon Euro’yu buluyor."

 

Galataport İstanbul Mayıs'ta açılacak!

Galataport İstanbul'un kültür ve sanat merkezi olacak!

 


Geri Dön