27 / 04 / 2024

Salda Gölü’nde inşaat başladı!

Salda Gölü’nde inşaat başladı!

Salda Gölü'nde inşaat çalışmaları başladı. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Salda Gölü’ndeki iş makinelerinin çalışma görüntüsünün yer aldığı bir video paylaştı...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Salda Gölü’nde iş makinelerinin çalışma görüntüsünün yer aldığı bir videoyu Twitter hesabından paylaştı ve inşaatın başlamasına tepki gösterdi.

Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre; Göker, ziyarete kapatılan, doğallığına dokunmayacağız denilen Salda Gölü’nde inşaatın başladığını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü’nün doğal güzelliğini koruyacağız, çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Burada tek bir çivi dahi çakılmaması için bu projeyi gerçekleştiriyoruz" diye konuşmuştu.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Salda Gölü'nde iş makinelerinin çalışmalarının olduğu bir görüntüyü Twitter hesabından paylaştı.

“CORONA SALGINI BAHANE EDİLEREK ZİYARETE KAPATILDI”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Göker, önceki gün Salda Gölü ile ilgili ziyaretçi yasağı getirildiğini ve ardından iş makineleriyle alanda inşaatın başlatıldığını ifade etti. 

Göker, şunları söyledi: 

- 2 milyon yıldır canlılığını koruyan bir mineral doku olan Salda Gölü'ne beyazlığını veren topraklar corona salgını bahane edilerek ziyarete kapattıktan sonra inşaata başlandı.

- ‘O kumlara dokunulmayacak, basılmayacak, basılırsa özelliğini kaybedecek’ şeklinde bilim adamlarının onca açıklamalarına rağmen buraya iş makineleriyle girmelerini aklımız almıyor.

- Bu konuda tüm çevrecileri duyarlılığa davet ediyoruz.

Salda Gölü'ne Millet Bahçesi yapılacağı iddiaları mecliste!

Murat Kurum'dan depremzedelere konut müjdesi!


Geri Dön