24 / 04 / 2024

Salda Gölü'ne Millet Bahçesi ihalesinin iptaline mahkemeden ret kararı!

Salda Gölü'ne Millet Bahçesi ihalesinin iptaline mahkemeden ret kararı!

Ankara 16. İdare Mahkemesi, Salda Gölü'nde yapılması planlanan Millet Bahçesi hakkında düzenlenen ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması için açılan dava ile ilgili red kararı verdi. 



Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan beyaz kumu dolayısıyla 'Türkiye’nin Malpleri' olarak da bilinen Salda Gölü'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'Millet Bahçesi ve Millet Bahçesi'ne ait Sosyal Donatıları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi’ ihalesi ile ilgili Aysel Alp, Meral Türkoğlu, Osman Altınışık, Özdemir Korkmaz ve Gazi Osman Şakar tarafından 'yürütmenin durdurulması ve iptali’ istemiyle Isparta İdare Mahkemesi'ne dava açıldı.

Sputnik'te yer alan habere göre; Isparta İdare Mahkemesi, yetkisizlik kararıyla açılan dava dosyasını,  Ankara  16. İdare Mahkemesi’ne gönderdi. Ankara 16. İdare Mahkemesi, ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması için açılan açılan davayı reddetti. 

Kararda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’ndan alınan uygun görüşe göre hazırlanan koruma almaçlı imar planları ve Salda Gölü ve etrafında yapılması planlanan, daha sonra proje sınırları genişletilen Millet Bahçesi düzenlemesiyle ilgili işlemlerin uygulamaya konulması için düzenlenen ihale işlemi ve ihale onayında mevzuata aykırılık bulunmadığına karar verdi.

Davacıların, ihale süreci dışında bulunan proje ve ÇED kararına yönelik iddialarının ise bu davada incelenebilme olanağı olmadığı açıklandı. Yeşilova sakini adına davayı açan avukatlar Münip Ermiş, Tuncay Koç ve Mustafa Şahin, kararı Danıştay'da temyiz etmelerine karar verdi.

Salda Gölü ihalesi ne oldu?


Geri Dön