25 / 04 / 2024

Salih Bezci Arizonalı işadamlarını Ankara'ya yatırıma çağırdı!

Salih Bezci Arizonalı işadamlarını Ankara'ya yatırıma çağırdı!

ATO Başkanı Salih Bezci, 2008 yılından bu yana dünyanın çok sayıda ülkesi krizle uğraşırken Türkiye’nin en büyük 7. ekonomi olma başarısı gösterdiğini belirterek, “Türkiye büyümesi ve istikrarlı ekonomisiyle dünyanın parlayan yıldızıdır” dedi.




ATO Başkanı  Salih Bezci, Arizona Senatosu Ekonomik Gelişmeler ve İş Sahası Komitesi Başkanı Michele Reagan, Yargıç Michael Reagan, Arizona Türk-ABD İşadamları Derneği Başkanı Metin Yıldırım, Caterpiller Operasyon Direktörü Timothy Geier, Emlak Uzmanı Jeana Geier ve Kültürlesı Diyalog Vakfı Koordinatörü Çetin Akkaya’dan oluşan bir heyeti makamında kabul etti.  


Kabulde konuşan Bezci,  15 trilyon dolarlık Gayri Safi Yurtiçi Hasılası olan ABD’nin ithalat yaptığı ülkeler arasında Türkiye’nin alt sıralarda olduğunu belirterek,  iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin Türkiye’nin lehine geliştirilmesi gerektiğini söyledi.  Son 10 yıllık dönemde yapısal düzenlemelerle önemli mesafe kat eden Türkiye ekonomisinin siyasi istikrarla büyümesini sürdürdüğünü kaydeden Bezci, “Siyasi istikrar ülkeyi ileri refah seviyesine getirdi. 10-15 yıl önce kişi başına milli gelir 3 bin dolar seviyesindeyken bugün 11 bin dolar seviyesine yükseldi” dedi. Bezci, Türkiye’de hala kayıt dışı ekonominin var olduğunu da hatırlatarak, “Kayıt dışı ekonomiyi de dahil edersek kişi başına gelir seviyemiz 15 bin dolar düzeyine yükselir” diye konuştu. 


Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusuyla yeniliklere ve gelişmeye çok çabuk adapte olduğunu kaydeden Bezci, Arizonalı işadamlarını Ankara’ya yatırım yapmaya çağırdı. Türkiye’nin Ortadoğu ve Asya pazarlarına yakınlığının avantajlarına dikkat çeken Bezci, Ankara’da yatırım yapmak isteyenlere kolaylık sağlanacağını söyledi.

Arizona Türk-ABD İşadamları Derneği Başkanı Metin Yıldırım’ın heyete dahil olacak bazı işadamlarının Gezi olayları nedeniyle Türkiye’ye gelmekten kaçındıklarını söylemesi üzerine de ATO Başkanı Bezci, Türkiye’nin bir Ortadoğu ya da bir Arap ülkesi olmadığını ve Türkiye’de iktidarların seçimle işbaşına geldiğini ifade etti.

Senatör Michele Reagan da, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye’yi uzaktan takip eden bir politikacı olduğunu, yakından tanımaktan da büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Reagan, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çalışacağını kaydetti.  


-ABD’Lİ HEYET KONGRE MERKEZİNİ GEZDİ-

Bezci, kabulün ardından Arizonalı heyete ATO Kongre ve Sergi Sarayı’nı gezdirdi. Bezci,  3 bin 100 kişilik konferans salonu, 7 bin metrekarelik fuaye alanı, bin araçlık otoparkı, çok amaçlı terasları, sergi salonları, toplantı salonlarıyla Avrupa’nın ilk üçü kongre merkezi arasında yer alan ATO Kongre ve Sergi Sarayı hakkında bilgi verdi. Senatör Reagan da içerdiği ekonomik potansiyel nedeniyle Türkiye’ye hayran oldukları kadar ATO Kongre Merkezi’ne de hayran kaldıklarını söyledi. 



Geri Dön