24 / 04 / 2024

Salihli'ye spor salonu ve yüzme havuzu müjdesi!

Salihli'ye spor salonu ve yüzme havuzu müjdesi!

Salihli halkını sevindirecek spor salonu ve kapalı yüzme havuzunun protokolünü imzalayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, ‘birlikten kuvvet doğar’ mesajı verdi.




Salihli’nin yıllardır hayal ettiği spor salonu ve kapalı yüzme havuzu Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğiyle yapılacak. Salihli’ye kazandırılacak proje ile ilgili protokolün imza töreni Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün makamında yapıldı. Spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzu protokolünü imzalayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, birlikte yapılacak hizmetlerle Salihli’nin daha da gelişeceği mesajını verdi.

Salihli’ye Armağan Olsun

Başkan Ergün, geçtiğimiz aylarda Manisa’ya kazandırılan kapalı spor salonu ve yüzme havuzunu hatırlatarak, bu tesisin aynısının Salihli’ye yapılacağını açıkladı.Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile uyumlu çalıştıklarını dile getiren Başkan Ergün, birlikte kuvvet duyar sözü ile başarıyı yakaladıklarını söyledi. Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir belediyesi ve Salihli Belediyesi teknik ekiplerinin yaptığı görüşmeler ve varılan mutabakatla Manisa merkezde hayata geçirdiğimiz açılışını yaptığımız spor salonu ve kapalı yüzme havuzu projemizin aynısını Salihli’ye kazandırıyoruz. Tam bir mutabakat sağladık. Bu projeyi Salihli halkına, çocuklara, ailelere armağan ediyoruz. Bu imzalanan protokol bunun protokolüdür. En kısa süre içinde ihale sürecini tamamlayarak inşaatını başlayacağız. Önümüzdeki yaza hazır hale getireceğiz. Daha erken de bitirilmesi söz konusu olabilir. Salihli belediyesi ve büyükşehir belediyesi ortak işbirliğiyle yüzde 50 yüzde 50 paylaşımla yapılan bir yatırımdır. Verilen desteğe ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Salihli halkına hayırlı olsun. Birlikte kuvvet doğar” dedi.  

‘Salihli’yi Büyükşehir’le Birlikte Değiştiriyoruz’

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da seçimlerde verdikleri sözleri teker teker hayat geçirdiklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Salihli’yi değiştireceklerini söyledi. Salihli’de spor salonu olmadığını ve büyük bir eksiklik yaşadıklarını vurgulayan Kayda, “Salihli’ye 30 Mart seçimlerinde söz vermiştik. Başkanımızla Manisa’nın değiştiğini Salihli’yi de başkanımızla birlikte değiştireceğimiz söylemiştik. Salihli’de başkanımızı bağrına bastı. Seçimlerde bu sevgisini gösterdi. Biz bu sevgiye karşılık bulduk. Büyükşehir Belediyemiz hazırladığımız projelere katkı sağladı. İşlerin doğru yapılması anlamında rehberlik yaptık. Başta başkanımıza ve ekibine teşekkür ederiz. Salihli’de 1. lige çıkan bir kız voleybol takımımız var. Ancak bu zamana kadar Salihli’de spor salonu olmamış. Bunun için harekete geçtik. Ancak maliyetler çok yüksekti. Bunu da sizin önünüze proje olarak getirdik. Sizler katkıyı sundunuz. Salihli halkı adına çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Salihli’de Gençlere ve Çocuklara Müjde

Spor salonunu yanı sıra imzalanan protokolle birlikte yarı olimpik kapalı yüzme havuzu da yapılacağını açıklayan Kayda, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Salihli’de gençlerin ve çocukları bu habere çok sevineceğini söyleyen Kayda, “  Spor salonunun yanında bize ödül gibi bir proje getirdiniz. Salihli bunu ilk kez duyacak. Yarı olimpik bir yüzme havuzu da yapılacak. Salihlimizin gençleri çocukları bu habere çok sevinecek. Salihli’de bir yüzme havuzumuz yoktu. Salihli’yi birlikte değiştiriyoruz. Bu ekibin bize çok büyük katkısı var. Genel sekreterimizin, genel sekreter yardımcılarımızın, daire başkanlarımızın çok büyük emeği var. Yıllardan bu yan çözülmeyen yolları sizinle çok kısa sürede çözdük. Köprülü kavşaklar yapılıyor. Otopark sorunu, pazaryeri projeleri devreye giriyor. 585 araçlık bir otopark söz konusu. Salihli halkı adına teşekkür ediyorum. Bütün çalışmalarımıza verdiğiniz desteklerden dolayı. İyi ki sizler varsınız, iyi bu ekip burada. Bu konularda büyük emekleriniz var” dedi. Protokolün imza töreninin ardından Başkan Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Etüd ve Projeler Daire Başkanı Müge Kuğu, Salihli’ye yapılacak kavşak ve diğer yatırımlarla ilgili istişare yaptı



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön