19 / 04 / 2024

Sama Bursa İnşaat'tan işçilere eğitim!

Sama Bursa İnşaat'tan işçilere eğitim!

Sama Bursa İnşaat, işçilerini "iş güvenliği", "iş kazası", "ekonomik ve sosyal haklar" ile "iş sağlığı" konularında bilgilendiriyor



Bursa'da faaliyet gösteren Sama Bursa İnşaat Ticaret Yönetim Kurumu Başkanı Mahmut Sabuncuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firma olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bünyelerinde çalışan 60 inşaat işçisine ayda bir gün en az 4 saat olmak üzere konusunda uzman kişilerce seminerler verdiklerini belirten Sabuncuoğlu, böylelikle işçilerin kendilerini ilgilendiren önemli konular hakkında
bilgilendirildiklerini kaydetti.

Sabuncuoğlu, seminerleri işçilerin çalıştıkları inşaatlarda oluşturdukları dersliklerde düzenlediklerini ifade ederek, "Burada bilgisayar destekli sinevizyon gösterileriyle işçilerimize iş güvenliği uzmanı tarafından 'iş güvenliği', iş kazası', 'ekonomik ve sosyal haklar' ile 'iş sağlığı' konuları anlatılıyor" dedi.

İşçilerin ilk önce bu uygulamaya çok şaşırdıklarını anlatan Sabuncuoğlu, şöyle devam etti:
"Her kesimde çalışanlar için meslekleriyle ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılırken maalesef inşaat işçilerimiz için böyle bir uygulama yoktu. Bu uygulamaya geçince işçilerimiz çok mutlu oldular. Kendileriyle ilgili bilmediklerini öğrenme fırsatı buldular. En azından burada gerekli bilgileri kazanan bir işçi haklarını öğrenip ona göre hareket ediyor." Sabuncuoğlu, seminerlerin ardından işçilerin kendisine gelerek teşekkür ettiğini dile getirerek, bu seminerlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İşçilere seminerleri veren İş Güvenliği Uzmanı Bedri Tekin ise tüm inşaat firmalarının aynı uygulamayı yapmaları gerektiğini ifade etti. Firma çalışanları da bugüne kadar hiç bilmedikleri konuları seminerde öğrenme fırsatı buldukları için mutlu olduklarını belirtti.
A.A


Geri Dön