28 / 03 / 2024

Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’a getirisi ne kadar olacak? Konuşulan rakamlar dudak uçuklattı!

Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’a getirisi ne kadar olacak? Konuşulan rakamlar dudak uçuklattı!

UEFA Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran tarihinde İstanbul’da oynanacak. Spor ekonomisti Tuğrul Akşar, finalin İstanbul’a getirisine ilişkin, “60 bin taraftar gelir. İstanbul yaklaşık 150 milyon Euro (3.1 milyar TL) kazanır” şeklinde konuştu.



Futbol endüstrisinin bir numaralı organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2023 final maçı 10 Haziran tarihinde İstanbul’da oynanacak. Toplam 200 ülkede canlı yayınlanacak final karşılaşması, 2005 yılında olduğu gibi bu yıl da 76 bin 100 koltuk kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

Spor ekonomisti Tuğrul Akşar, Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasının İstanbul’a yapacağı mali katkıya ilişkin birtakım açıklamalar yaptı.

 Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’a getirisi ne kadar olacak? Konuşulan rakamlar dudak uçuklattı!

Avşar, şunları söyledi:

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki toplam 76 bin 100 koltuğa sahip. Bunun 16 bini UEFA, sponsorlar ve Türkiye Futbol Federasyonu için rezerve ediliyor. “İstanbul’a 60 bin taraftarın 4 günlük turizm paketi ile birlikte gelecektir. Yaptığımız hesaplamalara göre, 2005 yılındaki Liverpool-Milan final karşılaşmasında, İtalyanlar o dönem günlük 400 Euro, İngilizler de günlük 350 Euro harcamıştı. Bugün bu rakamın 500 Euro olacağını tahmin ediyoruz. Yani final maçı için İstanbul’a gelen bir taraftar günde 500 Euro’dan 4 günde ortalama 2 bin Euro tutarın harcama yapacaktır.”

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön