18 / 04 / 2024

Samsat'ta deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Samsat'ta deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde deprem konutlarının hak sahiplerine ne zaman teslim edileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde deprem konutlarının hak sahiplerine ne zaman teslim edileceğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Adıyman'ın Samsat ilçesi Mart 2017 tarihinde 2017 tarihinde 5.5 Nisan 2018 tarihinde 5.1 şiddetinde iki büyük deprem geçirdi. Deprem sonrası köy ve ilçe merkezlerindeki yapıların büyük bir kısmı ve iş yerleri yıkıldı. Aradan uzunca geçen zamana rağmen Samsat halkı çadır kentlerde ve konteynerlerde yazın sıcaklığıyla, kışın soğuğuyla mücadele etmektedir.

Bakanlığınızca daha önce afetzede vatandaşlarımız için yapılacak olan konutların inşaasına geçileceği belirtilmişti. 10 Ocak 2019 tarih 5883 sayılı soru önergemize vermiş olduğunuz 24 Mayıs 2019 tarihli cevaplarınızda ''Samsat ilçesinde 1. Etapta 395 adet afetzade konutu yapımına başlanmış olup teslim aşamasına gelinmiştir. İkinci etap konut yapım işi için talep gelmesi halinde gerekli iş ve işlemler yürütülecektir.'' denilmiştir. Ancak tarafımıza ulaşan Samsatlı hemşehrilemiz mağduriyetlerini giderilmediğini, konutların teslim edilmediğini iletmektedirler'' diye konuştu.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1- 24 Mayıs 2019 tarihli cevabınızda teslim aşamasına gelindiğini belirttiğiniz deprem konutları hak sahiplerine teslim edilmiş midir?
2- Bugüne kadar yapılan toplam deprem konutu sayısı kaçtır?
3- Bugüne kadar teslim edilen deprem konutu sayısı kaçtır?
4- Bakanlığınıza ikinci etap konut yapım işi için herhangi bir talep iletilmiş midir?
5- Bakanlığınızca ikici etap konut yapım işi için herhangi bir çalışma yürütülmekte midir?


Geri Dön