24 / 04 / 2024

Samsun Asarcık'a 100 konutluk yeni mahalle!

Samsun Asarcık'a 100 konutluk yeni mahalle!

Samsun'un Asarcık İlçesi'nde devam eden alt yapı yatırımlarını denetleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada"Asarcık'ta kuracağımız 100 konuttan oluşan yeni mahalle, ilçenin şehirleşmesine büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'un ilçelerini ziyaret ederek 'Mahalle Buluşmaları' ve 'İstişare Toplantıları'nı sürdürüyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, son olarak Asarcık'ı ziyaret eden Başkan Mustafa Demir, "Boşa harcayacak zamanımız yok" diye konuştu ve Asarlılara, '100 konuttan oluşan yeni bir mahalle' kurulacağının müjdesini verdi.

 

ALT YAPIDA 2 AYLIK BÜYÜK BAŞARI

 

Hafta sonu mesaisini Samsun Asarcık'a ayıran Başkan Mustafa Demir, İlçe Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Fen İşleri Daire Başkanı Metin Köksal ve teknik ekiplerle beraber yapımı tamamlanan 14 kilometre ve çalışmaları devam eden 6 kilometre uzunluğundaki yol çalışmalarını denetledi. Asarcık Mehmet Çetin Caddesi'ndeki incelemeden sonra Arıcak Mahallesi'ne geçen Başkan Demir, burada vatandaşlarla bir araya geldi. Belediye imkanlarıyla yapılan alt yapı yatırımlarında 2 ayda önemli bir başarıya imza attıklarını söyleyen Demir, ''Asarcık'ta 2 ayda yaptığımız yol uzunluğu 20 kilometreyi geçti. Arıcak Mahallesi'nde ise 10 kilometrelik standartlara uygun beton yol yapacağız" diye konuştu.

 

940 MAHALLE YENİ YOLA KAVUŞACAK

 

Kent genelinde 2 ayda 450 kilometrelik yol yapımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Mustafa Demir, "Kısa sürede gerçekleştirdiğimiz yol yapımları birçok derde ilaç oldu. Gelecek yıl bin kilometrelik yeni yol yapımı hedefliyoruz. Bunun programını yaptık. Sadece Asarcık'ta gelecek yıl 40 kilometrelik yol yapılacak. Allah'ın izniyle mahallelerde halkımızın, muhtarlarımızın acil yol ihtiyacı kalmayacak. 2021'de de bin kilometre yol yapmayı hedefliyoruz. Kısacası, 5 yıla kalmadan 940 mahallemiz yeni yola, yeni ulaşım imkanlarına kavuşmuş olacak. Tüm imkanları sizler için seferber ederek projelerimizi hayata geçirip hizmetinize sunacağız'' dedi.

 

VERİMLİLİK VE HIZLI HAREKET KABİLİYETİ

 

Milletin kendilerinden hizmet beklediğinin bilincinde olduklarını, bu sebeple hızlı hareket etmeye çalıştıklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ''Biz sizlere hizmet için varız. O nedenle boşa harcayacak vaktimiz yok. Siyaset millete hizmet yeridir. Ekibimle birlikte bu şuurla çalışıyorum. Vatandaşlarımız hizmet bekliyorken boş yere vakit harcayamayız. O yüzden gece gündüz koşturuyoruz, koşturacağız. Sahada yaptığımız her hizmeti kendi potansiyelimizle yapıyoruz. Dolayısıyla verimlilik ve hızlı hareket kabiliyetimiz aslında buradan geliyor'' diye konuştu.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN SANAYİ HAMLESİNE

 

Seçim kampanyası döneminde müjdelediği projelerle ilgili de konuşan Başkan Mustafa Demir, ''Başta kentsel dönüşüm, otopark, ulaşım, yeni organize sanayi bölgesi, Gülsan Sanayi Sitesi’nin taşınması olmak üzere vaat ettiğim bütün projelerin yüzde 80'nin ilk adımlarını attık. İş için gurbete gitme ihtiyacı kalmayacak, diye söylemiştim. Dışarıdan iş gücü çekmeye başlayacağız. Tarımsal üretim ve turizme yönelik önümüzdeki yıl mahallelerde istişare toplantıları yapacağız. Durmak yok. Araziler boş. Meyveciliğe, hayvancılığa destekler vereceğiz. Gurbette çalışanlar, gelip burada üretim yapsa daha fazla para kazanacak. Bunun önünü açmamız lazım" dedi.

 

ASARCIK'TA 'ŞEHİRLEŞME' PROJESİ

 

Asarcık'ın gelişmesi ve değişmesine büyük önem verdiğini söyleyen Başkan Mustafa Demir, ''Asarcık'ta 100 konutluk bir mahalle kuracağız. Bununla Asarcık'ı şehirleştirmeye çalışacağız. Planını programını gerçekleştirdikten sonra gelen talepler de dikkate alınacak çalışmalara başlayacağız. Allah’ın izniyle önümüzdeki 4.5 yılı Asarcık'ta da verimli geçireceğiz" şeklinde konuştu.


Geri Dön