18 / 04 / 2024

Samsun Canik'te kentsel değil, şehirsel dönüşüm yapılıyor!

Samsun Canik'te kentsel değil, şehirsel dönüşüm yapılıyor!

Samsun'un Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç, ilçede sadece fiziki olarak bir kentsel dönüşüm değil, uyguladıkları eğitim, kültür, spor gibi projelerle de şehirsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini söyledi.




Samsun'un Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç, ilçede sadece fiziki olarak bir kentsel dönüşüm değil, uyguladıkları eğitim, kültür, spor gibi projelerle de şehirsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini söyledi.Hayata geçirdiği yeni hizmet binası, Elektronik Belge Yönetim Sistemi, logo gibi değişimlerle kurumsal dönüşümünü gerçekleştiren Canik Belediyesi, uyguladığı kentsel ve kurumsal dönüşümlerle de ilçede üç dönüşümü birden gerçekleştirdi.


KENT DEĞİL, ŞEHİR İNŞA EDİYORUZ'

Kent ile şehrin birbirinden çok farklı olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Kent ile şehir birbirinden çok farklıdır. Sadece beton binalar yaparak bir şehri imar edemezsiniz. Bu şekilde sadece kent oluşturursunuz, ama bir şehir, bir medeniyet inşa edemezsiniz. Bir şehir sadece taş, toprak ve çimento ile meydana gelmez. Şehir, adeta bir kaptır. İçinde yaşayanlara kendi şeklini verir. Bizde bu anlayışımıza bağlı olarak Medeniyetin özünü oluşturan şehrin sosyal, kültürel ve mekan olarak daha yaşanılır kılınması için çalışıyoruz. Kent değil, şehir inşa ediyoruz" dedi.


Samsun Haber 


Geri Dön