29 / 03 / 2024

Samsun İlkadım Belediyesi, ekmek fabrikası yaptıracak!

Samsun İlkadım Belediyesi, ekmek fabrikası yaptıracak!

Samsun İlkadım Belediyesi, Samsun İli, İlkadım İlçesi,Derecik Mahallesi, F36b21a2b Pafta, 11541ada, 1 numaralı parselde yer alan 7 bin 347 metrekare arsa üzerine ekmek fabrikası yapım işini ihale edecek



Samsun İlkadım Belediyesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

İNTİFA HAKKI KARşžILIĞI HALK EKMEK FABRİKASI YAPTIRILMASI VE İşžLETTİRİLMESİ İşžİ İHALE EDİLECEKTİR

Samsun İlkadım Belediye Başkanlığından :

İhale Konusu : Samsun İli, İlkadım İlçesi,Derecik Mahallesi, F36b21a2b Pafta, 11541ada, 1 numaralı parselinde kayıtlı 7.347,25 m2 arsa üzerine, mevcut İmar planına ve şartnamelere uygun olarak, günlük en az 80,000 ekmek üretme kapasitesine sahip ekmek üretimi, unlu gıda ve çeşitli gıda maddeleri üretim ve satış tesisi ve buna bağlı olarak İdarenin belediye sınırları içinde belirleyeceği 60 noktaya 2x3 m yerleşim alanına sahip prefabrik ekmek satış büfesi yapımı ve 20 yıl süreyle işletilmesi işidir.

İşi İhale Tarih ve Saati : 22.02.2011 -10.00, son teklif verme 22.02.2011-saat 10.00

Encümen karar no : 25.01.2010 tarih ve 1576 sayılı karar.

İlgili Müdürlük/Birim : Emlak ve İstimlak Müdürlüğü

İlgili Adres : İlkadım Belediyesi, Gazi Hizmet Birimi,Emlak İstimlak Müdürlüğü,Bahçelievler Mah.şžehit
Mehmet Sandıkçı Sokak,No:1 İlkadım/Samsun.

İlgili Telefon : 4441919-446

İlgili Faks : 0 362-2311701

İlgili E-Posta :

İhalenin Yapılacağı Yer : İlkadım Belediyesi, Gazi Hizmet Birimi, Encümen salonu,Bahçelievler Mah. şžehit Mehmet Sandıkçı Sokak,No:1 İlkadım/Samsun.

İhale Usulü : 2886 Sayılı Kanun 35/a ( 31.01.2007 Tarih ve 5577 Sayılı Kanunla yapılan değişikliğe göre ) maddesine göre kapalı teklif-artırma usulü.

Niteliği ve Miktarı : Samsun İli, İlkadım İlçesi, Derecik Mahallesi,F36b21a2b Pafta,11541ada,1 numaralı parselinde kayıtlı 7.347,25 m2 arsa üzerine, günlük en az 80,000 ekmek üretme kapasitesine sahip ekmek üretimi, unlu gıda ve çeşitli gıda maddeleri üretim ve satış tesisi ile buna bağlı olarak İdarenin belediye sınırları içinde belirleyeceği 60 noktaya 2x3 m
yerleşim alanına sahip prefabrik Ekmek Satış Büfesi yapımı ve 20 yıl süreyle işletilmesi işidir.

Yer/Teslim Yeri : Samsun İli, İlkadım İlçesi; Derecik Mahallesi

İşin Süresi : a) Yapım Süresi: 12 ay b) İşletme Süresi: 20 yıl

AçIKLAMA:  

1) Muhammen Bedel -Takribi Yatırım Maliyeti : 8.182.200 TL+KDV (Sekiz milyon yüz Seksen iki bin iki yüz lira)

2) Yıllık asgari muhammen kira bedeli :

* Söz konusu tesisin yapılacağı arsanın yıllık muhammen kira bedeli KDV hariç 15.000,00 TL (On beş bin dört yüz elli lira)dır.Kurulacak her bir prefabrik büfe yerinin yıllık muhammen kira bedeli KDV hariç 600 TL (altı yüz lira)dır. (İhalede artırım arsa ve ekmek satış büfelerinin yıllık muhammen kira bedelleri üzerinden yapılacaktır.)

3) Geçici teminat : Bu ihalenin geçici teminatı muhammen bedelin %3 ü (yüzde üç) oranında 245.466,00 TL (İki yüz kırk beş bin dört yüz altmış altı bin lira)dır.

4) Yapım ve İşletme süresi : Söz konusu tesis yer teslim tarihinden itibaren 12 ay içinde
yapılacaktır. İşletme süresi 20 yıldır.

5) İhale dökümanının görülebileceği veya satın alınabileceği yer: İhale şžartnamesi ve ekleri 500,00 TL (beş yüz lira) bedelle
İlkadım Belediye Başkanlığı Emlak İstimlak Müdürlüğü adresinden satın alınabilir. Ayrıca ücretsiz olarak görülebilir. Tel:
0362-4441919- 446 -Faks: 0362 2311701

6) İhaleye katılmak isteyenlerden aranacak şartlar ve istenen belgeler:

6.1. şžartname ve eklerinin tamamen okunup kabul
edildiğini belirten ihaleye katılmak istendiğine dair dilekçe,

6.2. Kanuni ikametgah belgesi ile birlikte tebligat için
adres beyanı,

6.3. Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi vermesi (2010
yılında düzenlenmiş olmalıdır),

a) Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre, Ticaret/Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar siciline kayıtlı olduğunu gösteriri belge,

b) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğu ticaret ve sanayi odasından veya idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya benzeri makamdan ihalenin yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge.

6.4. Noter tasdikli imza sirkülerini vermesi,

a) Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza
sirkülerini,

b) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter
tasdikli imza sirkülerini,

c) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarına göre temin edecekleri belge.

6.5.Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noterden onaylı vekaletnamesi ile vekaleten katılanın noter tasdikli imza sirküleri,

6.6. İhale şartnamesinin 4. maddesinde belirtilen miktarda geçici teminat vermesi,

6.7. İş yerini gördüğüne dair idareden alınmış yer görme belgesi

6.8. İsteklinin veya ortaklardan birinin son beş yıl içinde yurt içinde veya yurt dışında kamuda veya özel sektörde ihale konusu işe ilişkin yapım, üretim veya işletmecilik yapmış olduğuna dair kanıtlayıcı belge ,

6.9. İsteklilere tesise ilişkin avan proje idare tarafından verilecektir. İsteklilerce uygulama projelerinin 3 (üç) ay içinde
hazırlanarak idarenin onayına sunulacağına ilişkin ve ayrıca uygulama projelerinin hazırlanması ve inşaat ruhsatının alınmasından itibaren en geç 9 (dokuz)ay içerisinde yatırımı projelerinde belirtilen detaylara haiz olmak üzere gerçekleştireceklerine dair taahhütname verecektir.

6.10. İsteklilerin ortak girişim olması halinde, en fazla iki ortak ve ortaklarca imzalanmış ortaklık sözleşmesi;

a) İşe Türkiyede mukim yerli sermaye şirketleri tek başlarına teklif verebilecekleri gibi, yurtdışındaki yabancı sermaye şirketleri veya yabancı sermaye şirketleri ile ortak girişim oluşturarak da teklif verilebilir.

b) Ortak girişimi oluşturan firmaların işbölümü açıkça belirtilecektir.

c) Yerli şirketler bilançolarını yeminli mali müşavirlerce, yabancı şirketlerin bilançolarının ise uluslararası kabul görmüş
bağımsız denetim firmalarınca onaylanması ve Türk Büyükelçiliği ya da Konsolosluğunca da onaylanmış olması gerekmektedir.

6.11. Tekliflerin değerlendirmeye alınması için, faaliyet konusu olan İlkadım Belediyesi Halk Ekmek Tesisleri' işinin
Projelendirilmesi ve Yapımı ihaleyi alan yüklenici tarafından yapılacak olup tesisin tamamlanarak işletmeye geçme aşamasında, İşletilmesi ile ilgili olarak ayrı bir sermaye şirketinin kurulacağına dair taahhütnamenin İstekliler tarafından teklifleri ile birlikte verilmesi gerekmektedir.İhaleyi kazanan isteklinin işletme için kuracağı şirketin kuruluş sermayesindeki payı
en az % 51 olacaktır.

6.12. İsteklilerin herhangi bir vergi borcu olmadığına dair ilgili Vergi Dairesinden alınmış belgeleri ibraz etmesi gereklidir.

6.13. İsteklilerin SGKdan alınmış herhangi bir prim borcu olmadığına dair belge ibraz etmeleri gereklidir.

6.14. Mali Durum :

İşbu ihalenin ilan tarihinden sonra temin edilmiş olmak üzere ihaleye katılacak olan isteklinin yatırım bedelinin % 20si oranına tekabül eden 1.636.440,00 TL ( bir milyon altı yüz otuz altı bin lira) tutarında kullanılmamış nakit veya teminat kredisi bulunduğuna dair banka referans mektubu ibraz etmesi zorunludur. Ortaklık halinde teklif verilmesi
halinde ortak girişimi oluşturan ortakların banka referans mektupları ortaklıktaki hisseleri oranında değerlendirilecektir.

6.15. İhale dökümanının satın alındığına ilişkin makbuz,

7. Teklifler aşağıdaki belgeleri ihtiva edecek şekilde
hazırlanacaktır.:

Dış Zarf

Dış zarf aşağıdaki belgeleri içerecektir:

a) Teklif Mektubunun bulunduğu kapalı iç zarf,

b) İdari şartnamenin ve bu ilanın altıncı maddesinde
belirtilen diğer belgeler.

8. İş bu ilana ait ilan bedeli ile muhammen bedelinin %0,45 (Binde kırkbeş) oranında ihale karar pulu ihale üzerinde isteklidensözleşme yapılmadan önce tahsil olunur. Sözleşmenin imzalanmasına ait vergi,resim, harçlarla diğer masraflar yükleniciye aittir.

9. İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun teklifi tespit etmekte serbesttir.

10. İhaleye katılmak isteyenlerin, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte ihale şartnamesinde belirtildiği şekilde hazırlayacakları teklif mektuplarını içeren kapalı zarflarını da 27.09.2010 Pazartesi günü en geç 17.00ye kadar yukarıda belirtilen adresteki Emlak İstimlak Müdürlüğüne sıra numaralı alındı belgeleri karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen tarih ve saatten sonra verilen teklifler ve postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.


Geri Dön