19 / 04 / 2024

Samsun İlkadım Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nın temeli atıldı!

Samsun İlkadım Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nın temeli atıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İlkadım Belediyesinin yeni hizmet binası ve kompleks içindeki caminin temel atma törenine katıldı. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Bakan Kılıç'a temeli atılan hizmet binası hakkında bilgi verdi.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları vasıtasıyla dünyanın Samsun'da buluşacağını belirterek, bu organizasyonu çok önemsediklerini kaydetti.


İlkadım Belediyesinin yeni hizmet binası ve kompleks içindeki caminin temel atma törenine katılan Akif Çağatay Kılıç, bakanlık olarak yaptıkları yatırımlar ile üstlendikleri organizasyonlar hakkında bilgi verdi.


Yatırımlar konusunda ellerini taşın altına koyacaklarını vurgulayan Bakan Kılıç, "Çünkü bu millet 15 Temmuz gecesi ülkesi için, devleti için, demokrasi için, hükümeti için, geleceği için, Cumhurbaşkanı için bedenini siper etti. Biz de tenimizde can durduğu sürece, bu millete, bu memlekete hizmet etmeye mecburuz. Yapmazsak, o zaman bizden hesap sorarsınız, Rabbim de hesap sorar." diye konuştu.


Samsun'un büyük atılımlar içinde olduğuna işaret eden Bakan Kılıç, şöyle devam etti: 


"Yaklaşık 1 ay sonra dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri Samsun'da olacak. Dünya, 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Samsun'da buluşacak. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün başını çektiği o hainler, bu ülkeye o alçaklığı, bu ihaneti yaşatmaya çalıştılar. 18 Temmuz 2016'da olimpiyatlara 1 yıl kala organizasyonunu Samsun'da yaptık. Bütün yabancı misafirlerle beraber yaptık. Türkiye'den bu organizasyonu almak için çok uğraştılar. Onun için hepimiz, sorumluluğumuzun bilincinde olarak bu işe dört elle sarılacak, en iyisini yapacağız."


Yeni tesislerin, Samsun'da büyük spor organizasyonlarının yolunu açacağını dile getiren Bakan Kılıç, "Bakarsınız Türkiye'deki önemli kupalardan birinin finali de Samsun'da olur. Onu ilgili federasyonla kulüpler görüşecekler. Biz Samsun olarak her zaman ev sahipliği yapmaya hazırız. Samsun her zaman her organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapar." ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından, Bakan Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yeni hizmet binası ile caminin temelini attı.



AA


Geri Dön