25 / 04 / 2024

Samsun İlkadım'daki dönüşüm için OKA'ya proje sunulacak!

Samsun İlkadım'daki dönüşüm için OKA'ya proje sunulacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ortak Komisyonu'nda çarpık yapılaşmanın en fazla olduğu İlkadım ilçesindeki kentsel dönüşümün sağlanabilmesine yönelik bir adım daha atıldı.



Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ortak Komisyonu'nda çarpık yapılaşmanın en fazla olduğu İlkadım ilçesindeki kentsel dönüşümün sağlanabilmesine yönelik bir adım daha atıldı. Büyükşehir Belediyesi OKA'dan destek alarak bu bölgelerde ön fizibilite çalışması yapılması için harekete geçti


Samsun'un bulvar üstündeki mahalleleri olarak bilinen ve çarpık yapılaşmanın en fazla olduğu İlkadım ilçesindeki Anadolu, Kadıköy, Hastane ve Zeytinlik Mahallelerinde kentsel dönüşüm yapılması kapsamında Büyükşehir Belediyesi ön fizibilite çalışmaları için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın da desteğiyle çalışma yapması hedefleniyor.


OKA’YA PROJE SUNULACAK


Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'na Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı tarafından 'Samsun İlkadım Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Yapılabilirlik Ön Fizibilite Çalışması Projesi' adı altında proje sunulmasına ilişkin teklif, Belediye Meclisi Ortak Komisyonu'nda kabul edildi.


PROJE ÖN FİZİBİLİTE İÇİN HAZIRLANDI


Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Lütfi Coşkun tarafından yürütülecek proje kapsamında, OKA tarafından projenin kabul edilmesi halinde Anadolu, Kadıköy, Hastane ve Zeytinlik Mahallelerinde kentsel dönüşüm yapılmasına yönelik ön fizibilite çalışması gerçekleştirilecek. Bu çalışma tamamlandığında bu bölgedeki kentsel dönüşüm için en önemli eşik geçilmiş olacak.


79.5 HEKTARLIK ALAN İNCELENECEK


Samsun Büyükşehir Belediyesi İlkadım ilçesinde Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy Mahallelerinin de bulunduğu kısım yaklaşık olarak 77,5 hektar, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, İkinci Bulvar Yolu,  TOKİ  Blokları ve Unkapanı Caddesi arasında kalan alan ise yaklaşık 2 hektar, olmak üzere toplam 79,5 hektarlık alanda kentsel dönüşüm gerçekleştirmeyi hedefliyor.


Gazete Gerçek


Geri Dön