19 / 04 / 2024

Samsun Lojistik Köy şantiyesinde 300 kişi çalışıyor!

Samsun Lojistik Köy şantiyesinde 300 kişi çalışıyor!

Samsun Tekkeköy'de inşa edilen Lojistik Köy Projesi'nin şantiyesinde 300 kişi çalışıyor. Şantiyenin tek kadın çalışanı olan makine mühendisi Esra Kendüzler, "İnşaattakiler bana 'süslü şef' " dedi. 



Samsun Lojistik Köy projesi Avrupa Birliği'nin (AB) 217 milyon liralık hibe desteğiyle hayta geçiriliyor. Samsun Tekkeköy'de inşa edilen projenin inşaat çalışmaları geçtiğimiz yıl başladı. Projenin şantiyesinde 300 kişi çalışıyor.


Samsun Lojistik Köy şantiyesinde 300 kişi çalışıyor!


Anadolu Ajansı'nın (AA) muhabiri İlyas Gün'ün haberine göre; Samsun Lojistik Köy Projesi'nin şantiyesinde tek kadın olan makine mühendisi Esra Kendüzler, üniversite eğitimini ve tiyatro oyunculuğunu birlikte yürüttüğünü ifade etti. Esra Kendüzler, "Mesleğimde ilerlemek için tiyatroya okulu bitirdikten sonra ara verdim. Şantiyede görev yaparak tecrübemin artmasını istedim. Bunun için Lojistik Köy Projesi'nde görev aldım. 300 kişinin çalıştığı şantiyede görev almak mutluluk verici." şeklinde konuştu. 


Kendüzler, Samsun Lojistik Köy Projesi'nin çok önemli olduğunu ifade etti. Hassasiyetle çalıştıklarını belirten Kendüzler, "İnşaat içinde önce denetleme yapıyorum. İş güvenliğine çok dikkat ettiğim için çizmelerimi ve baretimi takıp 680 dönüm içindeki inşaatta yaklaşık 10 kilometre yürüyerek kontroller yapıyorum" dedi.


Samsun Lojistik Köy şantiyesinde 300 kişi çalışıyor!


Şantiyede de bakımlı olmaya özen gösterdiğini ifade eden Kendüzler, "İnşaattakiler bana 'süslü şef' diyor. Bir şantiyede kadının görev yapması erkeklerin düzen içine girmesini sağlıyor çünkü ben temizlik, iş güvenliği ve kaliteli iş yapılması konusunda çok titizim. Titizliğimi diğer çalışanlara da yansıtıyorum. Onlar da buna çok özen gösteriyor. Ustalar çalışırken bir yandan iş sahasını kirletmemeye çalışırken, iş güvenliğini ön planda tuturak kaliteli iş yapıyorlar hatta bazı çalışanlarımız konterynerlerin bile düzenini bana göre değiştirdi" şeklinde açıklamalarda bulundu. 


Geri Dön