19 / 04 / 2024

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatında son durum ne?

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatında son durum ne?

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatının temeli 3 Mart 2019'da atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin 600 günde tamamlanacağını açıklamıştı. Ancak hastanenin inşaatının yeni başladığı öğrenildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden önce Samsun Tekkeköy'de 250 yataklı hastanenin temelini atmıştı. Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, havaalanına giderken otobüsünün önünü kesen ilçe sakinlerine, ihaleye göre 750 günde tamamlanacak hastanenin 600 günde bitirileceği yönünde söz vermişti. 

Fakat aradan geçen bunca zamana rağmen, 126.9 milyon TL maliyetle hayata geçirilecek olan hastane inşaatına yeni start verildiği öğrenildi. 

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, şu ana kadar tamamlanmış olması gereken hastanenin inşaat halinde olması ile ilgili konuştu, Hancıoğlu duruma tepki gösterdi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hastaneye ilişkin sorular sordu. 

TEMELİNİ ERDOĞAN ATTI

Neslihan Hancıoğlu, “Söz konusu hastanenin ihalesi 30 Temmuz 2018 tarihinde 126 milyon 900 bin TL bedel ile yapıldı. İhale konusu yapım işinin sözleşmesi ise 11 Ekim 2018 tarihinde imzalandı. Hastane inşaatının temeli 3 Mart 2019 tarihinde bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Cumhurbaşkanı, inşaatı 600 gün içinde tamamlaması konusunda yükleniciden taahhüt aldı” diye konuştu. TBMM’de gündem dışı söz alan ve konuşan Hancıoğlu, şunları söyledi: 

Samsun Tekkeköy deki hastane inşaatında son durum ne?

900 GÜN GEÇTİ AMA ORTADA YOK

– Yerel seçim arifesinde Sayın Cumhurbaşkanı, ilimize gelip partisinin adayları için Samsunlulardan oy istedi. Sonra akşam karanlığında Tekkeköy’de hastane temeli attı, hastane şartnameye göre yedi yüz elli günde bitecekti. Sayın Cumhurbaşkanı, vatandaşın önünde müteahhitle pazarlığa tutuştu “Altı yüz günde bitecek” dedi. Aradan altı yüz gün geçti, yedi yüz elli gün geçti, bugün tam dokuz yüz yirmi dördüncü gün hastane ortada yok.

İNŞAATIN TEMELİ DENİZ SUYUYLA DOLDU

– İnşaatın temeli daha ilk kazma vurulduğunda yeraltından gelen deniz suyuyla doldu. Tekkeköylüler, hastane beklerken şimdi havuz sahibi oldu. Oy avcılığı için gece yarısı temel atma törenleri, mitingler yapanlar şimdi suskun. Samsunlu hemşerilerimiz soruyor, biz de Sağlık Bakanı’na soruyoruz. Ne oldu bu hastane?

Tekkeköy Belediyesi'nin de desteğiyle 126.9 milyon TL maliyetle inşa edilecek olan 250 yatak kapasiteli Tekkeköy Devlet Hastanesi’nde toplam 211 hasta odası, yedi ameliyathane, 27 yataklı yoğun bakım ünitesi, 75 poliklinik bulunuyor. İlçe halkı da hastanenin söz verildiği tarihte tamamlanmasına tepkili.

İzmir'deki deprem konutlarının inşaatında son durum ne?


Geri Dön