27 / 04 / 2024

Samsun'a Havacılık Eğitim Köyü kurulması planlanıyor

Samsun'a Havacılık Eğitim Köyü kurulması planlanıyor

OMÜ Rektörlüğü, Samsun'un 19 Mayıs ilçesine Havacılık Eğitim Köyü kurmayı planlıyor



Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğünce Türkiye'de sivil havacılığın gelişimine katkı sağlamak amacıyla Samsun'un 19 Mayıs ilçesine kurulacak sivil havacılık yüksekokulunun yanına "Havacılık Eğitim Köyü" de kurulmasının planlandığı bildirildi.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ferşat Kolbakır, AA muhabirine verdiği bilgide, OMÜ'nün çok kısa süre içinde havacılığın gelişmesine ciddi katkılar sağlayan bir eğitim merkezi haline geleceğini söyledi.

Kolbakır, 19 Mayıs ilçesine Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun kurulmasının ardından birçok unsurun da beraberinde olacağını belirterek, şunları kaydetti: "19 Mayıs ilçesindeki Engiz Havaalanı'nın bulunduğu alan ve çevresini kullanmak istiyoruz. Mülkiyeti İl Özel İdaresine devredilen arazi ile 19 Mayıs Belediyesinin kullanımında olan yaklaşık 250 dönümlük araziye talibiz. Hedefimiz, Samsun'u Türkiye'nin ve dünyanın sayılı havacılık merkezlerinden birisi haline getirmektir. Bunun için çalışıyoruz."

19 Mayıs ilçesini havacılık üssü haline getirmeyi amaçladıklarını bunun için de çeşitli projeler hazırladıklarını ifade eden Kolbakır, şu bilgileri verdi:

"Sivil havacılık yüksekokulunun yanında havacılık eğitim köyü de kuracağız. Havacılık eğitim köyünde, her türlü havacılık eğitimi ve bilgisinin verildiği, havacılığın geliştirilmesi için projelerin üretildiği üniteler yer alacak. İsteyen her kişi projesini getirip, burada işlerlik kazandırabilecek. Havacılıkla ilgili her türlü bilgi, materyal ve teknoloji bulunacak. İsteyenler burada deneysel hava araçları, maket uçaklar, hava araçları yan sanayisini geliştirecek çalışmalar da bulanabilecek. "

Kolbakır, havacılık eğitim köyünün kurulması için 19 Mayıs ilçesindeki söz konusu alanın tercih edilme nedeni olarak kullanım kolaylığı bulunması ve gelecekte önemli bir merkez olabileceği düşüncesinin etkili olduğunu vurguladı.
AA


Geri Dön