25 / 04 / 2024

Sanayicinin arsa sorununa neşter vuruldu!

Sanayicinin arsa sorununa neşter vuruldu!

Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Üretim Reform Paketi ile ilgili düzenlemeleri değerlendirdi. Özdebir, yabancı yatırımcının önünün açılacağını belirtti.



Üretim Reform Paketi ile organize sanayi bölgelerine gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurma imkanı sağlanıyor. Sanayicinin mülk edinme ve sanayi parseli alma zorunluluğu ortadan kalkıyor.


Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, yabancı yatırımcının önünün açması beklenen düzenleme ile ilgili konuştu. 


Gayrimenkul yatırım ortaklığının kurulmasının faydalı olacağını belirten Özdebir, organize sanayi bölgelerinin kuruluşunda arazilerin kamulaştırılması, organize sanayi bölgesine katılması, daha sonra bunun altyapısının yapılması ve sanayiciye arsa tahsisi yapılmasının finansmanı gerekli olduğunu vurguladı. 


Özdemir, "Diğer bir katkısı yurtdışında gelen yatırımcılar için olacak. Özellikle yurt dışından gelen yatırımcılar toprağa para bağlamak istemiyorlar, gayrimenkule para bağlamak istemiyorlar. Bunların önünü açabilmek, kolaylaştırabilmek açısından da organize sanayi bölgesi tarafından veya gayrimenkul yatırım ortaklığı tarafından yapılan, üst yapısı da tamamlanan arazi ve binanın bu tip katılımcılara belli bir kirayla tahsis edilmesi yatırımcının işini kolaylaştıracak. Özellikle büyükşehirlerimizde arsaya ve binaya yapacakları büyük yatırımdan kurtulmak, bunu yıllara sari bir şekilde kirayla ödemek şeklinde gelişecek bir çalışmanın sanayinin önünü açacağına inanıyoruz'' şeklinde konuştu.


Düzenlemeye göre, OSB'lerin kuracağı gayrimenkul yatırım ortaklıkları, katılımcı hak ve yükümlülüklerine sahip olabilecek. Bakanlık, OSB'lerin kuracağı gayrimenkul yatırım ortaklıklarının üst yapılı veya üst yapışız parsel satışına, kiralanmasına ve üst hakkı kurulmasına ilişkin tavan bedeller veya prensipler ile satış, kiralama ve üst hakkı tesis edilecek ve sektörleri belirleyebilecek.




Dünya


Geri Dön