25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ın trafik sorununa neşter!

Kahramanmaraş'ın trafik sorununa neşter!

Kahramanmaraş’ta trafik sorununa neşter vuran Büyükşehir Belediyesi kent içi trafiği rahatlatmak adına yeni yol ve bulvarın yanı sıra kavşak düzenlemelerini de aralıksız olarak devam ettiriyor




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sümbüllü Bulvarı’nın faaliyete geçmesine az bir zaman kalması ile yolun bağlantı noktaları olan Yağmur Siteleri bölgesinde Boğaziçi Bulvarı ile Tekerek Bulvarı’nın birleşimi olan yerde yeni yolun getireceği trafik yükü de düşünülerek kavşak düzenlemesine başladı.


Kavşak düzenlemesinde Tekerek Bulvarı ve Boğaziçi Bulvarı’nın Fatma Hatun Camii batısındaki yola kadar olan bölgede tek yön olarak uygulamaya konuluyor. Sümbüllü Bulvarı’nın trafiğe katıldığı noktada da geometrik düzenlemeli kavşak planlanmıştır.


9 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecek olan kavşak uygulama çalışması esnasında vatandaşların trafikte sorun yaşamamaları için kapatılan yollarda alternatif güzergahlar belirlenmiş ve Ulaşım Trafik Komisyonu’nda onay verilmiştir.


Kentin trafik sirkülasyonu bağlamında kent merkezindeki yoğunluğu kentin etrafını çevreleyen çevreyolları ile yoğunluğu dağıtarak buradan kentin ulaşabilirliğini daha hızlı ve güvenli bir şekilde akışı sağlanacaktır.


Bu kapsamda açılacak olan Sümbüllü Bulvarının getirdiği yoğunluk Tekerek Bulvarına aktarılarak bu yoğunluğu güvenli ve hızlı bir şekilde akışını sağlamak adına mevcut kavşakta sağlıklaştırma ve Fatma Hatun Camii adasını kullanarak trafiğin dağıtılması sağlanarak trafik akışı daha güvenli ve konforlu şekilde akışı sağlanacaktır.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön