18 / 04 / 2024

Adana'nın trafik sorunu Ulaşım Çalıştayı'nda tartışılacak!

Adana'nın trafik sorunu Ulaşım Çalıştayı'nda tartışılacak!

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, üyelerle tanıştı. Sözlü, Adana’nın trafik sorununa çözüm olması bakımından ulaşım çalıştayı düzenleyeceklerini söyledi...




Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın trafik sorununa çözüm olması bakımından ulaşım çalıştayı düzenleyeceklerini söyledi.


Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısına katılan Başkan Hüseyin Sözlü, üyelerle tanıştı.


Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Alpaslan Toygar toplantının başında UKOME’nin çalışmaları, sorumlulukları ve görevleriyle ilgili sunum yaptı.


Sunumun ardından UKOME üyelerine seslenen Başkan Hüseyin Sözlü, çalışmaları akıl, vicdan ve ahlak ölçüsünde yapacaklarını söyledi.


Siyasi bir kaygı içerisinde olmadıklarını vurgulayan Hüseyin Sözlü, “Doğru işlerle başlayıp, doğru şekilde devam edersek şehirde fikir anarşisinin önüne geçilir. Kamu bir bütündür. Biz de bu bütünün bir parçasıyız. Siyaseten seçiliyor olmamız demokratik parlamenter rejimin ortaya koyduğu bir gerekliliktir. Devletin bütünlüğü içerisinde kendimizi hiçbir zaman ayrı bir derde tariff etmedim. Bi de bu bütünlüğün içerisindeyiz. Bu geleneğe, bu bütünlüğe uygun bir tarz, davranış ortaya koyacağız. Diğer kamu kurumları, hangi partiden olursa olsun ilçe belediyeyeri ile hakkaniyet içerisinde koordinasyon görevi yapmak sorumluluğumuzdur” dedi.


Sözlü, 2 milyon nüfuslu Adana’nın tek bir koro halinde olması gerektiğini belirterek, bu konuda samimi duruş içinde olduklarını bildirdi.


Her konuda samimi olduklarını ve müktesep haklara da saygı duyduklarını anlatan Sözlü şöyle devam etti:


“Toplu taşımadaki koordinasyonluk görevinde birincil önceliğimiz akıldır. Aklın olduğu yerde adam kayırma ve vicdana aykırı şey olmaz. Ulaşım çalıştayı düzenleyeceğiz. Bu çalıştayın ilkinde Adana’nın trafik sorununa bir nebze olsun rahatlayacağını düşünüyorum. Aklımızda bazı fikirler var. Sizlerin de gözlem ve tespitleri vardır. Bizlere katkı koyun. Fikirleriniz Adana’nın ulaşım master planının altyapısını oluşturacaktır.  Adana  yek vücut olduğunda meseleleri çözmede çok kabiliyetli olduğunu ortaya koyacaktır.”


Oy veren vermeyen ayrımında olmadıklarını da söyleyen Hüseyin Sözlü, “Tüm insanları seviyoruz. Huzurun, barışın, kardeşliğin ve kaynaşmanın olduğu bir Adana arzu ediyoruz. Bunları da sizlerin desteği ile başaracağız” şeklinde konuştu.


UKOME toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar da katıldı.



Adana Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön