19 / 04 / 2024

Sancaktepe’de 2019’da 3 ayrı metro hizmet verecek!

Sancaktepe’de 2019’da 3 ayrı metro hizmet verecek!

Sancaktepe Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni’nde konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, ilçeye 700 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, 3 ayrı metro hattıyla ilçenin Anadolu yakasındaki raylı sistemlerin merkezi olacağını söyledi.




Sancaktepe Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni’nde konuşan Başkanı Kadir Topbaş, ilçeye 700 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, 3 ayrı metro hattıyla ilçenin Anadolu yakasındaki raylı sistemlerin merkezi olacağını söyledi.



Sancaktepe en hızlı gelişen belediyelerden…


Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi, Övgü Sokak, Mevlana,  Kirazlıyol ve Atatürk caddeleri ile Mimar Sinan Bulvarı’nın yeniden düzenlenmesinden oluşan yatırımlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in katıldığı törenle hizmete açıldı.


Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılışta konuşan Başkan Kadir Topbaş, arzularının bütün ilçelerin medeniyet ölçüsüne kavuşması olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı yerel yönetim anlayışıyla İstanbul’da hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi. Yıllar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile seçim çalışmaları için gezdikleri Sancaktepe’nin çamur deryasından geçilmeyen, ulaşım imkanı olmayan, adeta terk edilmiş beldelerden oluştuğunu anlatan Kadir Topbaş, bunun bir kader olmadığını yaptıkları hizmetlerle İstanbullulara gösterdiklerini kaydetti.


Metro hayaldi gerçek oldu…


İstanbul’da alt yapıdan ulaşıma, çevreden, sanat ve spora kadar eserlerinin olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, Sancaktepe’nin en çok gelişen genç ilçelerin başında gelmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. “Hiç hayal edebilir miydiniz buraya metro gelecek diye? Yapamayacağımız hiç bir olayı söylemedik, sözümüzü namus bilir asla yere düşürmeyiz” diyen Topbaş, “Her yere metro, her yerde metro” anlayışıyla her mahalleye yürüme mesafesine metro istasyonu sözünü verdiklerini hatırlattı.


Bu kadarının dünyanın birçok gelişmiş kentinde dahi olmadığının altını çizen Topbaş, Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem’in Yenidoğan merkeze metro istediğini belirterek, “Tamam başkan getiririz” demesi salonu dolduran vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.


Metronun kilometresinin 50 milyon dolar gibi çok büyük bir rakam olmasına rağmen vatandaşın kaynakları doğru yerlere kullanıldığı için bu yatırımların yapılabildiğini belirten Topbaş, “Düşünün buradan metroya bineceksiniz, Taksim’e, Atatürk Havalimanı’na, Kartal’a, Yenikapı’ya, Sarıyer’e gideceksiniz. Minübüslerde sıkıntı içinde seyahat etmeyeceksiniz. Arzu ediyoruz ki bugün açılışını yaptığımız kültür merkezi gibi onlarcasını daha yapalım. İnsanlarımız, çocuklarımız, hanımlarımız gelsinler burada bizim değerlerimizden esintiler yaşasınlar. Bunlar bizim medeniyetimizin gelişmesi için çok önemli unsurlar. Bizim de yapmaya çalıştığımız bu” diye konuştu.


Sancaktepe’de 2019’da 3 ayrı metro hizmet verecek


Sancaktepe’de Övgü Sokak, Mevlana,  Kirazlıyol ve Atatürk caddeleri ile Mimar Sinan Bulvarı’nı yeniden düzenleyerek prestij caddelerine dönüştürdüklerini anlatan Topbaş, 3 ayrı metro hattının geçeceği Sancaktepe’nin Anadolu yakasının yeni metro hatlarının merkezi konumuna geleceğini kaydetti. Pendik’te 22, Sancaktepe’de de 15 tane metro istasyonu, olacağını anlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;


“Bütün bunlar geçmişte hayaldi. Anadolu yakasının ikinci metro hattı buraya geliyor. En geç 12 ay sonra hizmete girecek. 2019 için planladığımız iki ayrı raylı sistem yatırımlarımız daha var. 5 kilometrelik Çekmeköy - Taşdelen Metro Hattı, 11 kilometrelik Çekmeköy - Sancaktepe - Sultanbeyli Metrosu raylı sistem hattı. Bu hat daha sonra Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar ulaşacak. Bunları 2019 yılına yetiştireceğiz. Bu yıl içinde inşallah 2 metro hattının da ihalesini yapıp temelini atacağız. Öte yandan, İstanbul’a 400 yeni otobüs alıyoruz. Sancaktepe’de de klimalı, konforlu yeni otobüsler hizmet veriyor. Yeni otobüsler alındığında sıkıntı yaşanmaması için sefer sayılarını daha da arttıracağız. Sadece Sancaktepe’ye 16 adet yeni park yaptık. İlçemiz pırıl pırıl, yemyeşil…”





İBB


Geri Dön