25 / 04 / 2024

Sancaktepe'ye Sağlık Vadisi inşa edilecek!

Sancaktepe'ye Sağlık Vadisi inşa edilecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de bir sağlık vadisinin yapılacağının müjdesini verdi. Koca, "İstanbul Sancaktepe'de büyük bir alanımız var. Baştan itibaren burayla entegre, daha büyük Sağlık Vadisi'ni orada planlıyoruz." dedi



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de yapılması planlanan sağlık vadisi hakkında bilgiler verdi. Koca "İstanbul Sancaktepe'de büyük bir alanımız var. Biliyorsunuz orada da ihale süreci başlayan bir şehir hastanemiz söz konusu. Baştan itibaren burayla entegre, daha büyük Sağlık Vadisi'ni orada planlıyoruz" ifadelerinin kullandı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de üniversitelerin bulunduğu kavşak noktada, İstanbulluların hizmetine sunulacak bir sağlık vadisi inşa edeceklerini açıkladı. Koca, Üniversitelerin bulunduğu kavşak noktada, Bilkent, ODTÜ ve Hacettepe'nin olduğu, Bilkent Şehir Hastanesi'nin de bitişiğindeki alanda, gerektiğinde üniversiteleri veya firmaları destekleyen bir Sağlık Vadisi olacağını anlattı. 

İlerleyen dönemde yüzde 50 oranında ilaç, malzeme ve cihazı yerlileştirme noktasındaki hedefle bu vadinin önemli olacağının altını çizen Koca, şu açıklamalarda bulundu: "İstanbul Sancaktepe'de büyük bir alanımız var. Biliyorsunuz orada da ihale süreci başlayan bir şehir hastanemiz söz konusu. Baştan itibaren burayla entegre, daha büyük Sağlık Vadisi'ni orada planlıyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte bu vadiler yerlileştirme ve millileştirme ile fikri mülkiyet hakkı elde etmek için birçok alanda ilaç, malzeme, cihaz ve aşıda önemli olacak."


Geri Dön