19 / 04 / 2024

Şanlıurfa Büyükşehir hizmet binası açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir hizmet binası açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi BELSAN Genel Müdürlüğü tarafından inşaatı tamamlanan hizmet binasının açılışı yaptı.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi BELSAN Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen hizmet binasının açılışını yaptı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen kompleks, 3 bin metrekarelik hizmet binası, toplu taşıma araç şoförlerinin dinlenme alanları, yemekhaneler ve idari büroları içerisinde barındırıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, açılışta gündeme dair önemli açıklamalar yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'nın kalkınması için herkesin görevini en iyi şekilde yapması lazım" diyerek, algı operasyonlarına karşı her zaman olduğu gibi dik duracaklarını söyledi.

“TOPLU TAŞIMADA ÇIĞIR AÇTIK”                                                                  

Konuşmasında Başkan Çiftçi, “Şanlıurfa çalışmalarımız ile büyüyor, gelişiyor ve kendini yeniliyor. Göreve başladığımızda Büyükşehir Belediyemize bağlı olan BELSAN A.Ş’miz vardı. Yapım, inşaat, ulaşım ve sosyal her türlü işe bakıyordu. Bunun tek şirketle olmayacağını görerek 4 şirkete bölmüş olduk. BELSAN A.Ş. ulaşım anlamında, BELSAN Sosyal tesis anlamında, BELTAŞ yapı ve inşaat anlamında BELENERJİ de enerji noktasında Büyükşehir’imizi bir noktaya getirme anlamında şirketlerimizi uzmanlaştırmaya doğru götürdük. Eskiden zarar eden şirketlerimiz şimdi de kar etmeye başladı. Hem istihdam oluştururken, hem bu hizmetleri yapmak kolay değil. 3 yıl önce bir dairede personelini sevk ve idare eden şirketimiz birçok izleme merkezleri ile terminalde yer alan kapalı alanlarında ve şuanda da ulaşım kampüsümüz içerisinde kurulan 3 bin metrekarelik idari ve yönetim binamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Şimdi 991 personel ile Şanlıurfa’mıza daha güzel hizmetler verecek. Eğer personelleri sağlıklı bir ortamda onların gelişimini sağlayabilecek fiziki ortamı sağlayamazsanız Şanlıurfa’nın ulaşımını bir noktaya getiremezsiniz. İnşallah bugün test sürüşünü gerçekleştireceğimiz ve 21 Kasımda açılışını gerçekleştireceğimiz yeni trambüs projesi ile artık Şanlıurfa ulaşımda çığır açacak. Gerek Ulaşım Master Planı gerek ise raylı sistem projeleri hazırlanıyor. Ulaşım Master Planı ve raylı sistem için Çinli teknik heyetimiz ile ortak bir şekilde çalışıyoruz. Şehrimizde bir çok konu konuşuluyor ama bizler işimize bakıyoruz" diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR İLE ŞANLIURFA TÜM İLÇELERİ İLE GELİŞİYOR”

“Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın çalışmaları ile 13 ilçemiz gelişiyor” diye konuşan Başkan Nihat Çiftçi, “Yeni model de artık yeni bir vizyon ile bakıyoruz, yolumuza şehir olarak devam edeceğiz ve bu kalkınma modelinin temelinde Şanlıurfa’nın gelişmişliği var. Şanlıurfa’nın istihdamı var, gençlerimizin geleceği var. Turizm’in gelişmesi, OSB’lerin büyümesi var ve Şanlıurfa’mızın kalkınması var.   Burada oluşturulacak olan istihdam işsizliği ortadan kaldıracak, elde edilecek olan ürünler markalaşmayı getirecek, markalar ise Ticaretimizde, borsamızda ticaretin canlanmasına yol açacak. Şehir bir bütün sokaktaki vatandaşlarımızın talebi iş istemek ‘Ben Belediye Başkanıyım ve işçi bulma kurumu değilim’ diyemiyorum, o zaman hep birlikte el ele vereceğiz,  cesaret ile hiç kimseden çekinmeden kamuoyunun önünde hiç kimsenin çekincesi olmadan gelip hesap görsün” dedi.

 


Geri Dön