26 / 04 / 2024

Şanlıurfa Büyükşehir'den prestijli cadde uygulaması!

Şanlıurfa Büyükşehir'den prestijli cadde uygulaması!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin her ilçede yapılacağının müjdesini verdiği Prestijli Cadde uygulaması, Büyükşehir Belediyesi tarafından Emniyet Caddesinden sonra Hilvan'da yapılmaya başladı.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin her ilçede yapılacağının müjdesini verdiği Prestijli Cadde uygulaması, Büyükşehir Belediyesi tarafından Emniyet Caddesinden sonra Hilvan'da yapılmaya başladı. 


İlk örneğini Şanlıurfa Haliliye ilçesinde bulunan Emniyet Caddesinde gerçekleştiren ve Şanlıurfa'nın ilk Prestijli Caddesini hizmete açan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Caddesinde yapmış olduğu modeli şimdi de ilçelerde uyguluyor.


Hilvan'ının en işlek caddelerinden biri olan İnönü Bulvarında mevsim şartlarına rağmen esnafa ve mahalle sakinlerine rahatsızlık vermeden yürütülen hummalı çalışmaları yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 


Büyükşehir Belediyesi olarak her ilçeye yapmayı hedefledikleri Prestij Caddesi uygulamasını Hilvan'da başlattıklarını vurgulayan Başkan Nihat Çiftçi, yeni caddenin Hilvanlılara hayırlı olmasını diledi.


Bölge esnafının mağdur olmaması için özverili bir şekilde çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Hilvan İlçemizde İnönü bulvarında Büyükşehir Belediyesi olarak alt yapı çalışmalarını başlattık. ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince burada hummalı bir şekilde kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarını sürdürüyoruz. Gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte enerji hatları yer altına aldıktan sonra orta refüjü kaldırarak caddeyi güzel bir şekilde asfaltla buluşturacağız. Kaldırımları ise bazalt ve mermer taşı kullanıp Hilvan'ımıza yakışır bir bulvar oluşturacağız. Esnafımızın en yoğun olduğu bu bölgede çalışmalarımızı sürdürürken bölge vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Tabi çalışmalar esnasında vatandaşlarımız kısa bir süre rahatsız olacaklar. Bu uygulamamızın aynısı Şanlıurfa Haliliye ilçemizde bulunan Emniyet Caddesinde gerçekleştirdik. Bölge esnafı çalışmalardan dolayı çok memnun. Allah'ın izniyle Hilvan'da bu prestijli caddemizi kazandırırız. Esnafa vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz, Hilvan'ımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise, "Hilvan'ın en büyük ve işlek caddesi olan İnönü Caddesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından örnek bir çalışma başladı. Başkanımız Nihat Çiftçi'nin dediği gibi bölge esnafımız bir süre rahatsız olacaklar ama bittiği zaman çok güzel ve işlek bir cadde olduğunu görecekler. Başkanımız Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 ilçede de yapılması hedeflenen Prestijli Cadde çalışmaları kapsamında enerjisi hatları yer altına alınırken, caddede fiber optik kablo döşemesi, güvenlik kameralarının montajı, aydınlatma, trafik ve yön tabelaları ile asfalt, kaldırım düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları yapılıyor. 



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön