28 / 03 / 2024

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi bin 400 metrekare alana yapılıyor!

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi bin 400 metrekare alana yapılıyor!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Eyyüp Nebi'de Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde yapılan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor. Cami ve külliye bin 400 metrekarelik alana yapılıyor...



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde Eyüpnebi’de temeli atılan cami ve külliye inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Eyyüp Nebi makamı içerisinde Hz. Eyyüp, Eşi Rahime Hatun ile Elyasa Peygamberin mezarlarının bulunduğu ziyaretgâha mimariye uygun camii ve külliye yapılıyor.

Gazete İpekyol'da yer alan habere göre, Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde bin 400 metrekare alan üzerine inşa edilen cami ve külliye kapalı ve açık alan olmak üzere toplam 1000 kişi kapasiteli olacak. Ayrıca külliyede aşevi de yer alacak.

Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatı, gerek Eyyüpnebi sakinlerinin gerekse de makamı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler tarafından beğeniliyor. İnşaat çalışmalarını sürekli takip eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkür eden Mustafa Çiftçi, Şanlıurfa'nın dünyaya tanıtımında emeği geçenlere minnettarlık duyduklarını belirtti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, daha önce bölge halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin memnuniyetini sağlamak için Eyyüp Nebi'de zemin iyileştirmesi, çevre düzenlemesi, eğitim alanları ve salonları yaparak vatandaşların hizmetine açmıştı.
 


Geri Dön