26 / 04 / 2024

Şanlıurfa Göbeklitepe'ye otel yatırımı bekleniyor!

Şanlıurfa Göbeklitepe'ye otel yatırımı bekleniyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan Şanlıurfa'nın Göbeklitepe bölgesinde konaklama sıkıntısı yaşanıyor. Şehre büyük firmaların otel yatırımı yapması bekleniyor.



Şanlıurfa'nın Göbeklitepe bölgesinde konaklama sorunu yaşanıyor. Bölgeye yeni otel yatırımlarının yapılması bekleniyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, bölgedeki yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Aslan, Göbeklitepe'nin yurt dışında ve içinde en çok merak uyandıran mekanların başında geldiğini açıkladı. Aslan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Göbeklitepe'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesinin üzerinden üç ay geçti ancak meyvelerini hemen almaya başladık. Bu konunun gerek basın yayın organlarında gerekse de reklam ve tanıtımlarda da geniş çaplı yankıları oldu. Özellikle seyahat acenteleri, bölgeye artan ilgi nedeniyle turlarını artırdı. Daha önceki yıllarda temmuz, ağustos aylarında sıcaklık nedeniyle grup turları alamazken bu yıl sıcağa rağmen Göbeklitepe dolayısıyla grup turları geldi." 

Kentte artık konaklama sıkıntısı yaşandığını aktaran Aslan, şehre otel yatırımı yapacak olan büyük firmaların kazançlı çıkacağına inandığını söyledi. Göbeklitepe'nin UNESCO listesine dahil edilmesiyle şehre olan ilgi ve merakın katlanarak arttığını açıklayan Çiftçi, artan ziyaretçi potansiyelini daha iyi değerlendirebilmek için çaba gösterdiklerini belirtti.

Göbeklitepe için resmi tören düzenleneceğini belirten Aslan, "Göbeklitepe'nin resmi açılışını Cumhurbaşkanımız ile istişare ettik, kendisinin ve uluslararası tur acentelerinin katılımıyla yakın bir zamanda dev bir açılış olacak. Yurt dışından da içinden de Göbeklitepe için çok telefon alıyoruz. Göbeklitepe gerçekten çok önemli bir inanç merkez, özellikle tarihin okunması anlamında çok şey ifade ediyor. Bilim adamlarının da yoğun ilgisini çekiyor." dedi.


Geri Dön