25 / 04 / 2024

Polat Holding'ten Göbeklitepe'ye enerji yatırımı!

Polat Holding'ten Göbeklitepe'ye enerji yatırımı!

Enerji alanında yatırımlarına hız veren Polat Enerji, Göbeklitepe'de hayata geçireceği RES projesine yaklaşık 140 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.



Polat Enerji’nin Yalova’da kurduğu rüzgar santralinin 3,5 MW’lık ilk türbininin kurulumu tamamlandı. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Göktepe’de ilk etap enerji üretimini yılsonuna tamamlayıp devreye alacaklarını söyledi. Polat, “110 MW kapasiteli bu santralimiz, yılda 344 GWh enerji üretecek. 2022 yılının ikinci yarısında tam kapasiteyle çalışmasını hedefliyoruz” dedi. Gayrimenkul, madencilik, turizm ve enerji sektörlerinde birçok projeler üreten Polat Holding, enerji alanında yatırımlarına hız verdi.

Göktepe RES projesine yaklaşık 140 milyon dolar yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Adnan Polat, “Hayata geçireceğimiz 110 MW kapasiteli bu rüzgar santralimiz, yıllık 344 GWh enerji üretecek. 2022 yılının ikinci yarısına kadar da yatırımı tamamlayarak tam kapasite çalışmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandu. Polat, “Odak noktamız rüzgar ve güneş enerjisi. Bu alanda Polat Enerji ve AP Enerji şirketlerimizle faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’nin en büyük rüzgar enerjisi yatırımcısı konumunda olan Polat Enerji’nin rüzgar kurulu gücü, Türkiye rüzgar kurulu gücünün yaklaşık yüzde 7’sini oluşturuyor. Yenilenebilir enerji santrallerinde yıllık 1,6 milyar kWh elektrik üreten Polat Enerji, yaklaşık 500 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılıyor” açıklamasında bulundu.

Birçok farklı bölgede toplam 9 santrallerinin olduğunu söyleyen Adnan Polat, “Soma RES, Geycek RES, Poyraz RES, Seyitali RES, Cıngıllı GES, Menemen GES, Yeni Foça GES, Ege RES, Göktepe RES’le birlikte santrallerimizde toplam kurulu gücümüz 713,5 MW” dedi. SOMA RES’in 288,1 MW kurulu gücüyle Türkiye’nin en büyük RES’i olduğunu açıklayan Polat, Geycek RES’in ise 168 MW kurulu gücüyle, Türkiye’nin en büyük dördüncü RES’i olduğu bilgisini verdi. paylaştı.

Yerli Katkı Teşviği önemli katkı sunuyor

‘Yerli Katkı Teşviği’ ile rüzgar türbinlerinin kanat, kule ve jeneratörlerinin Türkiye’de üretildiğini söyleyen Polat, “YEKDEM ile yenilenebilir enerjide önemli bir noktaya gelindi. 2020 sonrasında yenilenebilir enerji projelerinin finanse edilebilirliğini sağlayacak bir sabit fiyat alım garantisinin belirlenmesi yatırımların hız kesmeden devam etmesini sağlayacak” diye konuştu.
 


Geri Dön