19 / 04 / 2024

Şanlıurfa Kale Eteği projesi için 276 ev kamulaştırıldı!

Şanlıurfa Kale Eteği projesi için 276 ev kamulaştırıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.




Şanlıurfa turizmine önemli katkılar sağlayan Büyükşehir Belediyesi, ‘Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi’nde sona gelindi


Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer: "Tarihi ve kültürel anlamda çok önemli bir bölgede çalışmalar yürütüyoruz. Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Şanlıurfa'nın can damarlarından biridir. Lokasyon olarak Balıklıgöl'ün ve Haleplibahçe müze alanların güneyinde yer alan kalenin bitişiğinde geç Roma dönemine ait nekropol alanı kapsamaktadır. Burada Mozaik işlemeli  ve ender rastlanılan nitelikli 8 tane kaya mezarı ile birlikte 70'in üzerinde kaya mezarı bulundu. Bu kaya mezarlarının rölevesi, restorasyonu ve konservasyonu tamamlandı.Alanda yürüme alanları, yeşillendirme çalışmaları , ihata duvarlarıyla birlikte çevre düzenlenmesi projemizde sona gelindi. En kısa alanı  Çevre Koruma Kontrol Dairemize teslim ederek halkın kullanımına sunmuş olacağız" dedi.



Bölgedeki çalışmalar kapsamında 38 bin metrekarelik alan içerisinde 276 ev kamulaştırıldı. 71 mağara , 5 sarnıç, 1 kral mezarı, mozaik gün yüzüne çıkarıldı. 


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön