23 / 04 / 2024

Şanlıurfa Kale Eteği'ndeki yıkımlarda sona gelindi!

Şanlıurfa Kale Eteği'ndeki yıkımlarda sona gelindi!

Çalışmalarına devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kale Eteği Güney kısmında başlatılan yıkımlarda sona gelindi.



Kentteki çalışmalarına devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kale Eteği Güney kısmında başlatılan yıkım çalışmalarında sona gelindi.

Şanlıurfa Büyükşehri Belediyesi'nde yer alan habere göre, gürültü ve görüntü kirliliğini önlemek amacıyla yoğun bir çalışma temposu içerisine giren Büyükşehir ekipleri vatandaşlardan tam not aldı.

Seçim vaatlerinde ilk sıralarda bulunan kale eteğindeki evlerin kamulaştırılması ve ardından yıkılması hususunu göreve geldiği ilk günden bu yana takip eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatları ile devam eden yıkım çalışmalarında sona gelindi.

283 konut ve 17 işyerinin kamulaştırmasını kapsayan bölgede vatandaşlar, yaklaşımlarından dolayı Şanlıurfa Belediye Başkanı Beyazgül'e teşekkür ettiler.

32 bin 100 metrekarelik alandaki harabeye dönüşmüş yapıların yıkılmasını memnuniyetle karşılayan mahalle sakinleri, yıllardır bölgede süren sorunun Başkan Beyazgül ile çözüme kavuştuğunu belirttileri.

Vatandaşlar, "Binalar kendiliğinden artık yıkılıyordu. Soruna Başkan Beyazgül el attı ve alanı kamulaştırdı. Mevcut yerin turizme kazandırılması da bizleri mutlu ediyor. Tüm çalışmalarından dolayı Başkan Beyazgül ve ekibine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.


Geri Dön