26 / 04 / 2024

Şanlıurfa Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü açıldı!

Şanlıurfa Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü açıldı!

2018 - 2019 eğitim öğretim yılında içerisinde 9 lisenin yer aldığı Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü'nün açılışı yapıldı.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından çelik köprüler, asfaltlama ve bulvar çalışmaları  tamamlanan ve içerisinde 9 lisenin yer aldığı Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü, Bakan Ziya Selçuk'un katılımıyla açıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, çocukların hayal dünyalarının gelişmesi için hep birlikte hareket etmemiz gerektiğini dile getiren Bakan Selçuk, "Dünyanın şehri Şanlıurfa. Evimiz, kentimiz ve ailemiz Şanlıurfa. Hepimiz birbirimizin gücüne güç katarak atalarımızdan bize kalan mirasları devam ettiriyoruz. Bu toprakları bereketlendirmek istiyoruz. Bu şanlı sayfayı daha çok zenginleştirerek büyütmek istiyoruz. Eğer biz bulunduğuz şehirlerde, dersliklerde, okullarda çocuklarımızın gelecek tasavvuru oluşturmasına hizmet etmezsek hepimiz vebal altında kalacağız" diye konuştu.

Açılan Eğitim Kampüsü'nün yol yapım  çalışmalarının eğitim öğretim dönemi öncesi tamamlanmasının sevinci içinde olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Türkiye'nin en genç ili ve yılda 60 bin bebek doğan bir şehiriz. Eğitime çok kıymet verdiğimizi, en kıymetli yapının okul olduğunu okul alanlarının şehrimizin en önemli imar alanları olduğunu biliyoruz. Bir eğitim gönüllüsü olarak bugün okullarda okuyan çocukların yarın şehrine, ülkesine, milletine, bize fayda bir evlat olarak yetişeceğinin farkındayız. Belediye başkanları olarak şehri imar ederken insan faktörünü ayrı tutamayız. Onun için Şanlıurfa milli eğitim müdürlüğü, valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimle ilgili her projeye katkı sağlıyoruz" dedi.

ZEYTİN DALI EĞİTİM KAMPÜSÜ BÜYÜKŞEHİR İLE YEŞİL ALANA KAVUŞACAK

Eğitim kampüsünün sosyal alanlarına da destek verdiklerini söyleyen Başkan Çiftçi, "Öğrencilerimizin daha iyi konsantre olabilmeleri için deneme sınavları, yurt içi ve yurt dışı gezileri, bilim şenlikleri ve okullarda yapılan spor salonları, kütüphanelere Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından destek veriliyor. Bugün açılacak olan Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü için yer tahsis işlemleri, planlama işlemleri ve bu güzel kampüse erişimi sağlayabilmek için  2 çelik köprü 20 kilometrelik bulvarın alt ve üstyapı çalışmalarını okul açılmadan yetiştirmenin gururu içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak okulumuzun yeşillendirmesi için de gerekli çalışmaları yapacağız.Eğitim öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun. Öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de, "2018-2019 eğitim öğretim yılının eğitim camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Ayrıca Eğitim Kampüsü'nün açılışına AK Parti milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Halil Özşavlı, Gülender Açanal, Ahmet Akay, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci de katılım gösterdi.


Geri Dön