26 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da 49 yıllık irtifak hakkı tesis ihalesi 26 Aralık'ta!

Şanlıurfa'da 49 yıllık irtifak hakkı tesis ihalesi 26 Aralık'ta!

Şanlıurfa Defterdarlığı, Şanlıurfa Eyyübiye ve Hilvan ilçelerinde bulunan iki adet arsanın irtifak hakkını 49 yıllığına tesis edecek. Söz konusu arsaların toplam bedeli 3 milyon 469 bin 291 TL olarak belirlendi.




Şanlıurfa Defterdarlığı, Şanlıurfa Eyyübiye ve Hilvan ilçelerinde bulunan iki adet arsanın irtifak hakkını 49 yıllığına tesis edecek. Söz konusu arsaların toplam bedeli 3 milyon 469 bin 291 TL olarak belirlendi. 


İLAN

ŞANLIURFA DEFTERDARLIĞINDAN

(Milli Emlak Müdürlüğü)


A -  4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik yapılması Hakkında Kanunun Ek-3 üncü maddesi,  19.06.2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla  yürürlüğe  konulan  Yatırımlarda  Devlet  Yardımları  Hakkında  Karara dayanılarak hazırlanan  Kamu  Taşınmazlarının  Yatırımlara  Tahsisine  İlişkin  Usul  ve  Esaslara  göre  aşağıda  yer  alan  mülkiyeti  Hazineye  ait taşınmazlar üzerinde gerçek ve tüzel kişiler lehine 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı tesis edilecektir. 



Taşınmaz No: ***********

İli: Şanlıurfa

İlçesi:Eyyübiye

Mahallesi: Kadıkendi

Ada Parsel No:581 

Toplam Yüzölçümü (metrekare): 12 bin 598 

Cinsi: Tarla

İrtifak Hakkı Verilecek Kısım (metrekare): 12 bin 598

İmar Planında Ayrıldığı Amaç: İmarsız Yatırım Türü: Sanayi Yatırımı

Taşınmazın  İrtifak Hakkı Verilecek Kısmının Toplam  Rayiç Değeri: 2 milyon 393 bin 684 TL                     Son Başvuru Tarihi ve Yeri: 26/12/2016 Valilik Toplantı Salonu

Başvuru Saati: 09:00

                                                        


Taşınmaz No: ***********

İli: Şanlıurfa

İlçesi: Hilvan

Mahallesi: Yenimahalle

Ada Parsel No: 307

Toplam Yüzölçümü (metrekare): 11 bin 951 

Cinsi: Arsa

İrtifak Hakkı Verilecek Kısım (metrekare): 11 bin 951 

İmar Planında Ayrıldığı Amaç: Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı

Yatırım Türü: Sanayi Yatırımı

Taşınmazın  İrtifak Hakkı Verilecek Kısmının Toplam Rayiç Değeri: 1 milyon 75 bin 607 TL   Son Başvuru Tarihi ve Yeri: 26/12/2016 Valilik Toplantı Salonu

Başvuru Saati: 11:00

                                            

                                                           


 B-Teşvikten Yararlanma Şartları :

 1- Ekonomi Bakanlığınca (Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü) verilmiş yatırım teşvik belgesi sahibi olan veya yatırım teşvik belgesine esas olmak üzere Hazine Müsteşarlığınca firma adı, yatırımın konusu, kapasitesi gibi yatırımın karakteristik değerlerini içerecek şekilde yatırım yeri tahsis edileceğine ilişkin yazı verilmiş olan, 

2-  İrtifak hakkına konu taşınmaz üzerinde gerçekleştirilecek toplam yatırım tutarı, taşınmaza takdir edilen rayiç değerin üç katından aşağı olamaz. (ancak, toplam sabit yatırım tutarı  beşyüzbin Türk Lirasından az olamaz),  (19/06/2012  tarihli   ve  2012/3305    sayılı  Bakanlar   Kurulu  Kararıyla    yürürlüğe  konulan    Yatırımlarda  Devlet    Yardımları  Hakkında      Kararda    belirtilen kriterler  ile asgari  sabit yatırım  ve  asgari  kapasite şartlarını  taşıması gerekmektedir.) 


3- Taahhüt edilen yatırımın en az yüzde yirmisini karşılayacak miktarda net öz kaynağa sahip olan, 

4- Yatırımın ne şekilde finanse edileceğini beyan eden, 

5- Taahhüt edilen yatırımın toplam tutarı on milyon Türk Lirasını aşan yatırımlarda fizibilite raporu ve finansman tablosunu veren, 

6- Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda belirtilen diğer şartları yerine getiren gerçek ve tüzel kişiler yatırım yeri tahsisi teşvikinden yararlanabilecektir. 

7- Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda belirtilen teşvikten; arazi, arsa, royalti, yedek parça ve amortismana tâbi olmayan diğer harcamalar ile 13/6/2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu gereği finans ve sigortacılık  konularında faaliyet gösteren kurumlar, iş ortaklıkları, 16/7/1997 tarihli ve 4283 sayılı Yap-İşlet Modeli ile Elektrik Enerjisi Üretim Tesislerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışının Düzenlenmesi  Hakkında  Kanun  ile  8/6/1994  tarihli  ve  3996  sayılı  Bazı  Yatırım  ve  Hizmetlerin  Yap-İşlet-Devret  Modeli  Çerçevesinde  Yaptırılması  Hakkında  Kanun  kapsamında  gerçekleştirilen  yatırımlar  ve  rödovans sözleşmesine bağlı olarak yapılan yatırımlar yararlanamaz. 

C-Başvuru Şekli ve Bilgiler : 1-  Yatırımcıların 03/09/2009  tarihli ve  27338 sayılı  Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esasların ekindeki belgelerden Ek-1'de yer alan talep formunu doldurarak,  Ek-2'de yer alan yatırımcılardan istenecek belgeler ve Ek-6'da yer alan yatırım bilgi formu ile birlikte 26/12/2016 Pazartesi günü Valilik Toplantı Salonunda yukarıda belirtilen saatlerde müracaat  etmeleri gerekmektedir. 

2-  Başvuru sırasında yatırımcının, bütçeye gelir kaydedilmek üzere; Şanlıurfa Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü hesabına 500,00 TL (Beşyüz TL) yatırarak alındı makbuzunu diğer belgelerle birlikte Defterdarlığımıza (Milli Emlak Müdürlüğü) vermesi mecburidir. Bu bedelin yatırıldığına ilişkin makbuz olmaksızın yapılan başvurular kabul edilmez. 

3-  İrtifak hakkının tapuya tesciline ilişkin işlemler ile bu hakların devri ve terkini, yapı ve tesislerin inşası ve kullanımı için ödenmesi gereken her türlü vergi, resim, harç, prim ve benzeri mali yükümlülükler yatırımcı tarafından karşılanacaktır. 

4- Yukarıdaki taşınmaz için başvuruda bulunacak yatırımcılardan hangisi lehine irtifak hakkı tesis edileceğine ilişkin karar, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esasların 14 üncü maddesine istinaden kurulacak komisyonun yapacağı değerlendirme sonucu verilecektir. 

5- Taşınmaz üzerine kurulacak tesisler hakkında ilgili kurum ve kuruluşların uygun görüşünün alınması zorunludur. 

6-  İrtifak hakkı tesis edilecek taşınmaz, yatırımcılar tarafından imar planlarıyla imar uygulamalarının ve yapılacak tesislere ilişkin uygulama projelerinin yaptırılması, gereken hallerde tescil, ifraz, tevhit, terk vb. işlemlerin yaptırılması amacıyla fiili kullanım olmaksızın bedelsiz olarak bir yıl süreyle ön izin verilebilir ve bu süre ihtiyaç duyulması halinde bir yıl uzatılabilir. 

7- Yatırımcılar müracaat sürelerini geçirmemek şartıyla bizzat başvurabilecekleri gibi taleplerini posta (PTT) aracılığıyla da yapabilirler. Ancak, postada doğabilecek gecikmeden dolayı idare ya da komisyon sorumlu tutulamaz. 

8-  İrtifak hakkı tesisi işlemlerine ilişkin www.sanliurfadefterdarligi.gov.tr ile www.milliemlak.gov.tr internet adreslerinden ve (0414 313 3551) nolu telefondan bilgi alınabilir. 


İLAN   OLUNUR






Geri Dön