20 / 04 / 2024

Şanlıurfa'daki inşaatlara mesafe uyarısı!

Şanlıurfa'daki inşaatlara mesafe uyarısı!

Dicle Elektrik,Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerindeki inşaatlardaki yanlış uygulamalara dikkat çekti...



Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesinde süren inşaatlarda enerji nakil hatlarına ve elektrik direklerine yönetmeliklerde belirlenen mesafenin korunmasıyla ilgili inşaatçılara uyarı yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; şirketten yapılan açıklamada, Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliğinde belirtilen yasal güvenlik mesafelerine uyulmasının altı çizilerek, Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerindeki inşaatlardaki yanlış uygulamalara vurgu yapıldı.

Enerji nakil hatlarıyla elektrik direklerinin konutlara yapışık şekilde yerleştirildiğinin tespit edilmesi üzerine önlem alınması için Dicle Elektrik tarafından yapılan tespitler yerel yönetimlerle de paylaşıldı.

Elektrik direği iletkenlerinin gerilim seviyelerine göre yapılara en fazla yaklaşabileceği yatay ve düşey mesafelerin yönetmeliklerde belirlendiğine dikkat çekilen açıklamada, bu mesafelerin normal koşullarda güvenli mesafeler olduğu fakat inşaat, tadilat ve kat çıkma gibi durumlarda zaman zaman güvenlik mesafesinin önemli ölçüde ihlal edilebildiği ifade edildi. 

Açıklamada, inşaatlara malzeme çekilmesi sırasında iletim hatlarına temas riski bulunduğuna dikkat çekilerek, herhangi bir kaza meydana gelmemesi için Dicle Elektrik'e başvurularak enerji kesme talebinde bulunulması da söylendi. 

Mega projelerde yerli malzeme kullanımı inşaat sektörüne olumlu yansıyor!


Geri Dön