25 / 04 / 2024

Santa Harabeleri’ne inşa edilen bina taşla kaplandı!

Santa Harabeleri’ne inşa edilen bina taşla kaplandı!

Gümüşhane'nin Dumanlu köyü sınırları içerisinde yer alan arkeolojik doğal sit alanı Santa Harabeleri’ne inşa edilen 2 katlı tuğla binanın dış cephesi taşla kaplandı.



Gümüşhane'nin Dumanlu köyü sınırlarında yer alan ve ‘Gökyüzüne yakın saklı kent’ olarak da bilinen arkeolojik doğal sit alanı Santa Harabeleri’nde inşa edilen tuğla bina taşla kaplandı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, çirkin görüntü oluşturan eski taş yapı üzerine bir yaylacı tarafından inşa edilen 2 katlı tuğla binanın dış cephesi, taşla kaplanarak yöredeki tarihi dokuyla uyumlu hale getirildi. 

Gümüşhane Valiliği, beton yapılar ve kötü görüntü oluşturan binalar için adım attı. Valilik, tarihi dokuda çirkin görüntü oluşturan kaçak yapıların doğayla uyumlu hale getirilmesi çalışma başlattı. 

Santa Harabeleri’ni ziyaret eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Gümüşhane Valisi Okay Memiş, “Burayı tarif etmek gerekirse gizli kalmış cennet; ama yine de gizli kalmasına dikkat etmek lazım. Maalesef, gizli kalmış cennetleri hemen ufalıyoruz” diye konuştu. 
 


Geri Dön