26 / 04 / 2024

Şantiyelerde artık topuklu ayakkabı sesleri de yükseliyor!

Şantiyelerde artık topuklu ayakkabı sesleri de yükseliyor!

Ağırlıklı olarak erkeklerin daha fazla hakim olduğu inşaat sektöründe artık topuklu ayakkabı sesleri yükseliyor. "baret, beton, demir" gibi erkeksi ifadeler, sektörde kadınların yer almasıyla birlikte biraz daha yumuşadı.



İNŞAAT denilince akıllara gelen "baret, beton, demir" gibi erkeksi ifadeler, sektörde kadınların yer almasıyla birlikte biraz daha yumuşadı. Hem yönetim, hem de sahada görev alan kadın sayısındaki artışın yanı sıra proje sahipleri, satış ve pazarlama noktasında da kadınlardan destek alıyor. Başkent'in önde gelen inşaat projelerinde önemli görevler alan kadınlar, sektörde kadın olmanın avantaj ve dezavantajlarını anlattı. Ankara'nın önemli bölgelerinden İncek'te inşa edilen Uptovvn projesinin satış ve pazarlama sürecini yürüten CEF Danışmanlık Kurucu Ortağı Evren Acar, 20 yıldır danışmanlık hizmeti sağladığını ifade etti. 


İnşaat sektörü ile iç içe geçen meslek yaşantısında genellikle en fazla kadın çalışana sahip bölümlerde görev aldığını belirten Evren Acar, kendi satış ekiplerinde ise yüzde 60 kadın olduğunu söyledi. 


Elit Royal Residence projesinde sürdüren Bilge Koyuncu ise, "Bu sektörde kadın olmak iş hayatına 1-0 yenik başlamak anlamına geliyor. Çünkü bu sektör çok daha fazla özveri istiyor. 

Kadınlar oldukça titiz çalışıyor. Bunu iyi kullanmalılar" diye konuştu.

 

GAYRİMENKUL danışmanı Papatya Karaca'ya göre ise şu andaki piyasa şartları göz önüne alındığında inşaat sektöründe çalışan bir kadının kazanç konusunda daha avantajlı olduğunu belirtti. Karaca, sürekli değişip gelişen konut sektörünün kadınlara fırsatlar sunduğunu belirtti. 


Geri Dön